Hallo bezoeker! Het lijkt erop dat je nog geen lid bent van ons forum, registreer nu voor volledige toegang. Gratis!
+ Plaats een reactie
Resultaten 1 t/m 1 van 1

Onderwerp: How to: rembekrachtiger losmaken (reparatie of vervangen)

 1. Naar Boven | #1
  Niet weg te krijgen

  Status
  Offline
  Registratie
  Mar 2013
  Laatst Online
  30-05-13 om 18:16
  Berichten
  532
  Topics
  17
  Auto
  Peugeot 306 Cabriolet
  Motor
  1.6 8v
  Bouwjaar / MC
  1999 / TU5JP

  Vrouw Gebruiker komt uit: Europa Topic: How to: rembekrachtiger losmaken (reparatie of vervangen)

  Foto's worden nog geupdate en duidelijker gemaakt. eerste opzet. Om de rembekrachtiger los te maken dien je eerst het dashboard te verwijderen (zoeken op dit forum of hier: https://www.computer-tuning.nl/topic...an_een_306.pdf) Nu krijg je het plaatje te zien waar de stuurkolom aan vast zit:


  Bijlage 3847

  Bijlage 3848

  In de motorruimte dien je 3 bouten los te draaien waar je bij kunt komen nadat de ruitenwissers verwijdert zijn. Daarna kun je de 2 bouten van de remdrukverdeler en reservoir losmaken en voorzichtig het geheel met remleidingen iets naar voren halen. Let op dat de leidingen niet buigen. Wat nog beter is om alle remolie te verwijderen en de leidingen van het reservoir te halen. Dit werkt iets makkelijker maar als je voorzichtig bent is het allebei goed. Bout 1, 2 en 3 (zie foto 1)
  Bout 3 zit onder de gaskabel en is een maat 13 m8 bout (net boven het richeltje. Deze 3 bouten draai je los. Nu weer terug naar het interieur.

  Bijlage 3849

  Draai nu ook de 4 bouten maat 13 van de stuurkolom los maar laat de moeren nog even op het einde zitten. Dit als bescherming tegen de scherpe punten en dit houdt de kolom nog even omhoog totdat alle bouten los zijn. Op de eerste foto staan 4 rondjes. De stuurkolomhouder zit met 4 bouten vast. Deze zijn dop 17 en zitten in de metalen plaat gebout onder de rubber bekleding. Bout 1 kun je zo los draaien met dop 17, bout 2 zit eerst met een dop 13 vast in de cass van de wagen, als deze verwijdert is kun je met dop 17 de grote bout verwijderen. Rechts naast bout 1 zit ook weer een dop 17 en Die kun je ook losdraaien. Nu ga je naar onderen en ook daar zit een dop 17. De dop 17 bouten zijn links getapt dus om ze los te draaien moet je ze vastdraaien (dus net de andere kant op )

  Dit zijn die bouten:

  Bijlage 3850

  Als je deze losdraait kun je de moeren van de stuurkolom losdraaien en kun je de stuurkolom laten zakken en de houder eruit nemen. Nu kom je ook bij de pedalen terecht.

  Bijlage 3851

  Het is goed te doen om met wat vliegwerk de rembekrachtiger los te maken maar ik vindt het makkelijker om de pedalen even te verwijderen. Op de foto zie je de pedalen en bouten. Deze lange bouten kun je met dop 16 en ring/steeksleutel 16 losdraaien. Houd wel alles op zijn plek want het moet ook als geheel terug. Ikzelf doe de bout er weer terug in en draai het even vast, eventueel met wat ringen en grotere bouten.
  Het rempedaal zit ook vast met een clipje en een borgstangetje vast aan de rembekrachtiger. Deze kun je iets omhoog wippen en er vanaf duwen. Tussen de borgbout en het pedaal zit een gebogen ringetje die er weer terug in moet. Verlies deze niet !

  Bijlage 3852

  Bijlage 3853

  Als dit gedaan is kun je de rubberhoes verwijderen of de rubberbekleding iets omhoog halen. Hierachter zitten 4 moeren dop 13 waarmee je de rembekrachtiger los kan draaien. Probeer ook de pakking die hierachter zit niet te beschadigen. De rembekrachtiger kan daarna verwijdert worden via de motorruimte.

  Inbouwen in omgekeerde volgorde en let op met dingen verwijderen. Maak zelf evt foto's zodat je weet hoe het zit en vooral hoe het terug moet.

  Succes

  (aansprakelijk ben je zelf, ik geef enkel wat uitleg en slopen is zelf nieuwe kopen )
  Laatst gewijzigd door Cabbie306; 08-04-13 om 17:30.


 

Gelijkaardige Onderwerpen

 1. Reparatie
  Door Fritsy in forum Algemene Discussie
  Reacties: 20
  Laatste bericht: 05-12-12, 11:34
 2. Katalysator losmaken
  Door erik-xsi in forum Motor en Aandrijving
  Reacties: 27
  Laatste bericht: 02-04-10, 21:43
 3. zijpanelen cabrio losmaken HOE ??
  Door angelo75 in forum Interieur
  Reacties: 4
  Laatste bericht: 27-02-08, 17:00
 4. 306 xsi reparatie! GESLAAGD!!!
  Door batle_overruled in forum Project Showcase
  Reacties: 5
  Laatste bericht: 15-01-08, 20:59

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
vBulletin Skin by: ForumThemes.com
Aangedreven door vBulletin®
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Alle Rechten Voorbehouden.