TopicStarter: Valentijn
TopicDatum: Geplaatst: 21 Mei 2009 08:51 am
Forum: Electronica
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Valentijn
Vanaf het begin stoorde ik me aan het feit dat de schakelaars van de binnenverlichting erg veel speling hadden. Daarnaast pakte hij het contact niet altijd. Gaf toch een beetje een "crappy-finish-gevoel". Tenslotte... God zit in de details..... En aangezien ik geen Turbo inbouw of spruitstukken verwissel, hou ik het nog even bij dit soort dingen

Eerst maar eens een foto van het onderwerpWaar ik nog naar op zoek ben is het kapje wat er kennelijk nog op moet. Je kijkt nu namelijk al half in het buik van het beest...

2 schroefjes verderVerlichtingspaneel erafVervolgens het paneel uit elkaar.... Bestaat uit drie hoofddelen


En dan kom je bij de contactpunten / schakelaars.De contactpunten zaten dus vol met een soort groene smurrie en daardoor gingen de lichten dus niet altijd netjes aan. Even schoonmaken en ook de schroefjes heel lichtjes aangedraaid. Er was maar ruimte om de schroefjes echt een mm aan te draaien maar het maakte all the difference.

De hele unit even goed uitgeklopt want er zwerfde toch wat losse rotzooi daarin ondertussen. Het hele spul weer in elkaar en in de auto.

Het was een relatief klein en simpel klusje maar... Als ik nu de verlichting aan en uit doe dan hoor je bijna en netjes de "klik-klak" en de schakelaar "zweeft" niet meer maar voelt solide en strak.

Het enige wat me niet gelukt is, is om de automatische binnenverlichting (het grote lampje, en eentje achter) werkend te krijgen.

Ik las net al een ander topic dat je moet checken of hij genoeg massa krijgt met de schroeven bij het scharnierpunt van de deuren. Ik heb die rubbertjes eraf gehad en het plugje eruit gehaald. En inderdaad... ja.. pas op dat je niet te snel en te hard trekt anders mag je vissen naar je plug in de carroserie, gelukkig niet bij mij gebeurd.

Ik las dit topic alleen nadat ik met die schroeven bezig was van de pinnetjes bij de deur die het signaal geven aan de lamp of de deuren open staan of niet. Moet nog maar eens gaan kijken.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Vond het zelf wel leuk om te doen en het resultaat is naar wens.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 21 Mei 2009 10:39 am

Hier heb ik zeker wel wat aan.... 2 van de 3 schakelaars geven bij mij precies hetzelfde effect...gaat om die "kaartlees" lampjes

Thx alvast


edit:
kan je deze misschien tussen de Faq's plaatsen? of als een Mod deze zou willen verplaatsen.... Erg makkelijk

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bart-Jan
Geplaatst: 21 Mei 2009 11:29 am

joh, ik heb het ook. maar heb ook navigatie dus die lampjes heb ik niet nodig

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door XSI_overruled
Geplaatst: 21 Mei 2009 11:30 am

had ik ook!!

maar idd ook op die manier opgelost betje contact spray erop gespoten dan etsen die contactjes een beetje schoon..ghehe

gr wes..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 21 Mei 2009 10:07 pm

toptopic

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nakkie040
Geplaatst: 07 Aug 2009 08:37 am

Valentijn schreef: Waar ik nog naar op zoek ben is het kapje wat er kennelijk nog op moet. Je kijkt nu namelijk al half in het buik van het beest...

al ergens zo'n kapje gevonden ?? ik zoek er namelijk ook eentje

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft