TopicStarter: Sephiroth
TopicDatum: Geplaatst: 11 Nov 2008 04:36 pm
Forum: Electronica
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Mijn linker achterlicht doet het de ene keer wel en de andere keer niet. Nou denk ik dat het vast iets met draadjes te maken heeft, maar aangezien ik de ballen verstand heb van electronica denk ik ik vraag het eerst ff hier. Wat denken jullie? Aan de lampjes zelf kan het niet liggen want het zijn ledjes... dus dan zou er 1 of 2 uit moeten vallen en niet alle "weet ik veel hoeveel". Lastige is dat dat ledgedeelte nogal afgesloten zit. Kan er niet echt bij komen. ZOu het ook gewoon aan de aansluitingen kunnen liggen? Dus de stekkers.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Christiaan
Geplaatst: 11 Nov 2008 04:43 pm

Ik kan me vergissen, maar zit het linkerachterlicht niet op het rechteraangesloten? Die kabel loopt van rechts naar links in het gedeelte waar ook je krik in ligt, misschien dat de kabel daar beschadigd is?

(ik ben ook niet overdreven electronisch aangelegd )

Het kan volgens mij OF in het achterlicht zelf zitten, of in de bekabeling (of stekker) vanaf het rechter tot het linker achterlicht, dit vanwege de uitleg boven
Als het rechterachterlicht het namelijk niet zou doen, dan zou het linker het ook niet moeten doen, en dat is wel het geval...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 11 Nov 2008 07:47 pm

Christiaan schreef: Ik kan me vergissen, maar zit het linkerachterlicht niet op het rechteraangesloten? Die kabel loopt van rechts naar links in het gedeelte waar ook je krik in ligt, misschien dat de kabel daar beschadigd is?

(ik ben ook niet overdreven electronisch aangelegd )

Het kan volgens mij OF in het achterlicht zelf zitten, of in de bekabeling (of stekker) vanaf het rechter tot het linker achterlicht, dit vanwege de uitleg boven
Als het rechterachterlicht het namelijk niet zou doen, dan zou het linker het ook niet moeten doen, en dat is wel het geval...

Ja rechts blijft het wel doen. Links doet het soms niet maar vaak wel. Dus zou toch ergens sluiting of een lichte draadbreuk moeten zijn he?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 11 Nov 2008 09:30 pm

als je nog een setje orginele lampen hebt zou je die erin kunnen zetten om te kijken of het probleem er dan nog steeds is. weet je meteen of het toch je lampen of ergens een draad is

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door henky306
Geplaatst: 12 Nov 2008 08:27 am

jup, waarschijnlijk kabelbreukje...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 12 Nov 2008 10:28 am

R schreef: als je nog een setje orginele lampen hebt zou je die erin kunnen zetten om te kijken of het probleem er dan nog steeds is. weet je meteen of het toch je lampen of ergens een draad is

heb ik niet dus dat werkt helaas niet. Zal van het weekend wel wat aankloten....

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mars306Xsi
Geplaatst: 17 Nov 2008 06:58 pm

kijk eens rechts naar het stekkertje van je linkse lamp? als je het licht aan zet en je duwd erop..? gaat ie dan branden dit had ik namelijk wel slecht contact in de stekker

Gr mars

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Elco
Geplaatst: 17 Nov 2008 09:06 pm

Vraag even aan Elbert waar die vandaan komt en of dr nog garantie op zit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 18 Nov 2008 04:08 pm

@Mars306xsi

Zal dat dit weekend even proberen.

@Elco

Das een goeie maar ik weet natuurlijk niet zeker of het aan de lampen ligt.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door benny
Geplaatst: 18 Nov 2008 04:44 pm

ik denk aan een kabelbreukje.
af en toe raakt die waarschijnlijk massa en ja dan werkt het niet goed he

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 19 Nov 2008 02:47 pm

Zou ik ook gokken, mahja electro wonder ben ik ook nie

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 19 Nov 2008 05:08 pm

benny schreef: ik denk aan een kabelbreukje.
af en toe raakt die waarschijnlijk massa en ja dan werkt het niet goed he

Nadeel van zo'n kabelbreukje is dat ik nooit weet hoe ik zoiets vind en waar ik moet zoeken.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Harm-Jan XSI
Geplaatst: 19 Nov 2008 07:15 pm

ohmse weerstand doormeeten van de ene lamp na de andere lamp,
als er geen weerstand is is de kabelnog heel.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 19 Nov 2008 08:23 pm

Harmo XSI schreef: ohmse weerstand doormeeten van de ene lamp na de andere lamp,
als er geen weerstand is is de kabelnog heel.

ok... hehe had ik al verteld dat ik een leek ben op dat gebied? Ik weet wel dat ik ergens een multi-meter heb.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 08 Dec 2008 12:31 pm

Nou ik heb vanalles geprobeerd maar ik kom er maar niet achter. Het ene moment doet het ding het wel en het volgende weer niet. En als hij het niet doet dan doet hij het soms wel weer als ik de lampen uit en daarna weer aan zet. IK NIET SNAP.

Ziet er naar uit dat ik ermee naar de dealer zal moeten die mij natuurlijk een smak geld afhandig gaat maken. Tenzij iemand nog een idee heeft natuurlijk?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 08 Dec 2008 12:42 pm

Misschien een ideetje om de aansluiting roestvrij te maken..

Kan ook vaak zijn (bij, VW en Opel). En de connectoren met contactspray in spuiten!

Je kan het altijd proberen....
Het is zovaak iets lulligs!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 08 Dec 2008 02:57 pm

jeroenbreuer schreef: Misschien een ideetje om de aansluiting roestvrij te maken..

Kan ook vaak zijn (bij, VW en Opel). En de connectoren met contactspray in spuiten!

Je kan het altijd proberen....
Het is zovaak iets lulligs!

Ok dat klinkt slim maar welke connectoren bedoel je dan? Degene tussen de autoaansluiting en de lampenaansluiting? Of ergens anders in de auto?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 08 Dec 2008 02:59 pm

De connectoren van de auto naar lampen.

En die van je lampen alleen controleren.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 08 Dec 2008 03:29 pm

jeroenbreuer schreef: De connectoren van de auto naar lampen.

En die van je lampen alleen controleren.

Zal ik maar doen zodra ik contactspray gekocht heb.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 13 Dec 2008 11:37 am

Contactspray gekocht en alle contactjes ingespoten. Nu maar hopen dat het over is. We shall see. Vanavond moet ik rijden met de auto dus dan merken we het wel weer.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 14 Dec 2008 05:14 pm

Hoe is het nu afgelopen met je achterlichten?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 14 Dec 2008 09:18 pm

jeroenbreuer schreef: Hoe is het nu afgelopen met je achterlichten?

Ja tot nu toe lijkt het erop dat ze het blijven doen... Ik hoop dat dit het euvel was.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 14 Dec 2008 09:19 pm

Huld!!

Nu maar hopen dat het zo is!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 14 Dec 2008 10:28 pm

jeroenbreuer schreef: Huld!!

Nu maar hopen dat het zo is!

Jup thanks for the help

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 23 Dec 2008 12:52 pm

Nou uiteraard werkte het niet. Ik heb nu de originele lampen er maar in zitten. Ik gaat de ledlampen maar een keer openschroeven om te kijken of ik daar wijzer uit kan worden en anders wordt het toch langzaam aan naar nieuwe kijken.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 23 Dec 2008 06:34 pm

misschien zit er vocht in ofzo?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Harm-Jan XSI
Geplaatst: 23 Dec 2008 08:14 pm

of soldeeringen kapot getrild miss?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 23 Dec 2008 08:46 pm

geen idee jongens... ik zal het zeggen zodra ik er tijd voor heb om naar te kijken Ik gaat in ieder geval naar beide opties kijken. Volgens mij zat er wel wat vocht in trouwens.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft