TopicStarter: M1CH3L306
TopicDatum: Geplaatst: 15 Okt 2007 07:46 pm
Forum: Electronica
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door M1CH3L306
Bij nat/vochtig weer werkt mijn knipperlicht linksvoor en mijn toerenteller niet goed.. Mijn toerenteller slaat helemaal door en mijn knipperlicht werkt dan niet.. Als ik een tijdje heb gereden begint mijn toerenteller weer te werken maar dan hangt hij nog steeds rond de 8000 toeren. Ook begint dan af en toe mijn knipperlicht te werken. Als ik dan mijn contact af zet zakt mijn toerenteller en werkt weer gewoon. Wil ik hem smorgens weer starten weer het zelfde probleem..

Kan iemand mij helpen?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kalcoen
Geplaatst: 16 Okt 2007 06:02 pm

denk dat je een massa probleem hebt... ergens lekt er stroom bij vochtig weer. Probeer de knipperinstallatie los van de toerenteller te zien... en meten is weten.. kijk hoe het bij droog weer reageert. meet de toerentalsensor eens door (of zit daar geen water in) en meet de bedrading van je knipperlicht eens door. kan zijn dat je relais het begeven heeft.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door M1CH3L306
Geplaatst: 17 Okt 2007 11:08 am

Heb bij me knipperlichten al gekeken naar de massa. Die was goed. Heb ook de stekkers van mijn knipperlichten los gehaald en even schoongemaakt. Daarna heb ik hem ingetaped met isolatieband dus zou eigenlijk goed moeten zijn.. heb alsnog het zelfde probleem. Bij mijn toerenteller heb ik nog niks gemeten ofzo.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ronaldjedc
Geplaatst: 27 Nov 2007 12:58 pm

Het probleem wat jij hebt met je toerenteller heb ik met de KM-teller. Ik ga deze week proberen de sensor op de versnellingsbak te vervangen, heb ergens op internet gelezen dat deze sensor er mee te maken heeft.

Als ik meer weet dan horen jullie het ..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ronaldjedc
Geplaatst: 21 Dec 2007 08:43 am

Sensor is vervangen, maar km-teller werkt nog steeds niet.
Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door peugeotfreak
Geplaatst: 30 Dec 2007 11:21 pm

waarschijnlijk ga je ergens een kabel breuk hebben die met nat weer opsteekt meet al je kabels eens uit dan weet je het zo

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft