TopicStarter: wesleybeuker
TopicDatum: Geplaatst: 12 Jul 2011 01:22 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wesleybeuker
Hallo allemaal,

Ik rij nu een tijdje rond in een 306 break.
vind de originele radio prima, ook het geluid is top. (verdenk de vorige eigenaar van een upgrade.) heb daar verder nog niet naar gekeken.

Vooral de stuurbediening vind ik top en wil ik zo houden.
Nu zit ik met het volgende, wil mijn ipod/ipad via een aux in kunnen aansluiten zodat ik daar mijn muziek vandaan kan halen.

Wie weet hoe ik dit voor elkaar kan krijgen of heeft dit zelf al een keer gedaan.

k weet bv. dat er nog ruimte is voor een cd wisselaar, misschien dat ik daar op kan inspelen.

maar wat heb ik nodig en waar haal ik het vandaan!!!

graag jullie gedachte hier over.

gr. wesley
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JPO
Geplaatst: 12 Jul 2011 03:55 pm

Geen idee maar er is toevallig vanaf morgen een apparaatje te koop bij de Aldi die je in je aansteker kan pluggen, af kan stellen op een leeg FM kanaal en op die manier muziek afspelen via het 2GB geheugen op het apparaatje zelf, via de usb of sd card port of door het aansluiten van een mp3 speler.
https://aldi.nl/OFFER_NL_MI/OFFER_28/OFF13.SHTML
en dat voor 20 euri!

Ik ga er iig 2 halen voor de vakantie, de 2 auto's waarmee we weg gaan hebben zo n fabrieksradio die helemaal in het dash is gebouwd (Toyota Yaris TS en Mitsubishi Colt CZ3)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 15 Jul 2011 11:58 am

Als je de stuurbediening wilt behouden, kan je ook een andere headunit plaatsen met AUX/USB-aansluiting.
Met een verloopstekker kan je de originele stuurbediening aansluiten op de headunit (headunit moet wel remote control ondersteunen).

Ikzelf heb een Pioneer (120) met verloopstekker (25) en dat werkt perfect samen met de originele 4control-stuurbediening.

PS: zo'n (goedkope) FM-transmitters zijn nou geen kwalitatieve hoogstandjes...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 15 Jul 2011 12:09 pm

JPO schreef: Geen idee maar er is toevallig vanaf morgen een apparaatje te koop bij de Aldi die je in je aansteker kan pluggen, af kan stellen op een leeg FM kanaal en op die manier muziek afspelen via het 2GB geheugen op het apparaatje zelf, via de usb of sd card port of door het aansluiten van een mp3 speler.
https://aldi.nl/OFFER_NL_MI/OFFER_28/OFF13.SHTML
en dat voor 20 euri!

Ik ga er iig 2 halen voor de vakantie, de 2 auto's waarmee we weg gaan hebben zo n fabrieksradio die helemaal in het dash is gebouwd (Toyota Yaris TS en Mitsubishi Colt CZ3)
Heb al meedere van die dingen getest, het is niet wat je wil... Meeste hebben toch behoorlijk wat storing en vallen snel uit elkaar, of ze maken slecht contact met je aansteker aansluiting.

Dav-E schreef: ...
Ikzelf heb een Pioneer (120) met verloopstekker (25) en dat werkt perfect samen met de originele 4control-stuurbediening..
Dat is dan behoorlijk makkelijker/goedkoper dan voor een 206 Heb voor m'n zus eens gekeken voor een andere unit met behoud van stuurbediening, maar dan wordt het >100euro voor die adapter/apparaatje, waar tevens weinig over te vinden valt over de werking. Blijkbaar bij de 306 dus een simpele kwestie van andere mapping van draadjes

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 16 Jul 2011 05:48 pm

Laten we zeggen dat ik geluk had. Die adapter kost idd een stuk meer, maar ik heb via marktplaats eentje op de kop kunnen tikken

Veel info over die adapters vind je niet, maar dat hangt ook een beetje af van het merk van de headunit.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft