TopicStarter: nnickt
TopicDatum: Geplaatst: 19 Jan 2011 09:19 am
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nnickt
hallo
Ik heb pas een 306 gekocht uit 96. Nu liggen er 2 pioneer boxen achterin de hoedeplank(denk niet orgineel). bij aankoop van de auto waren deze niet aangesloten. Nu trok ik van daag de bekleding in de achterbak eruit en zag ik 2 zwarte draden liggen met een rode streep erop. elk van de 2 draden splitst zich in 2en(wat mij lijkt dat deze dan voor de boxen zijn).
ik heb de draden gevolgd voor hoever mij dat is gelukt en kwam tot ontdekking dat de ene kabel met een kroonsteen is verbonden aan een witte kabel en de andere aan een gele kabel. Ze zijn beiden met de kroonsteen verbonden onder mijn dashbord.Helaas kan ik verder niet zien waar deze draad heen gaat. Zou iemand mij misschien kunnen vertellen/bevestigen of deze inderdaad voor de boxen achter zijn? of dat ze ergens anders voor dienen?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 19 Jan 2011 09:51 am

Lijkt mij dat als ze met een kroonsteen bevestigd zijn dat het zowiezo aftermarket werk is. Peugeot zelf zou nooit met kroonsteentjes werken.

Ik durf echter niet met zekerheid te zeggen of de gele en de witte kabel van de radio zijn, maar het lijkt er wel op.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 19 Jan 2011 03:31 pm

Haal de radio er even uit, en kijk naar de ISO-stekker.
De kabels aan de buitenkant van de stekker zijn voor de achterste luidsprekers (de 4 middelste zijn voor de voorste luidsprekers). Zo kan je zien of de kleuren overeenkomen en eventueel doormeten met de multimeter

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 20 Jan 2011 12:53 am

die kleur kan gedurende de reis naar achter nog wel eens wijzigen....

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nnickt
Geplaatst: 20 Jan 2011 06:46 pm

Heb het al gevonden! de bedrading achterin was wel voor de speakers. Het probleem was dat de speaker kabel achterin de radio niet aan was gesloten!
bedankt voor de reacties

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft