TopicStarter: Xsi-freak
TopicDatum: Geplaatst: 17 Okt 2010 08:00 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Xsi-freak
Okeej mensen, ik heb een vraagje
Hier gaan we

ik heb op mijn radio 1x rood en 1x wit die heb ik aangesloten om mijn versterker voor mijn hoedenplank speakers met rode + op mijn accu ofc en mijn remote op me radio en versterker. nu komt mijn probleem
ik heb gisteren een woofer gekocht met ingebouwde versterker met ook 1x rood en 1 x wit dus ik d8 nou dat lossen we zo op prikken we gewoon een splitter in mijn radio dan wordt het dus 2 keer rood 2 keer wit. gaat mijn versterker voor me hoedenplank gewoon in die splitter en mijn woofer ook. remote gewoon doorgelust en plus en min ook allemaal gewoon aangesloten op chassis en op accu maar nou doen mijn hoedenplank speakers het gewoon goed alleen me woofer doet gewoon helemaal niks en ik weet zeker dat die werkt het lampje brand iig wel op de woofer met ingebouwde versterker alleen geen geluid .. iemand hier ervaring mee of info voor me of miss iemand die in de buurt woont en die effe een kijkje wil nemen..? al vast bedankt!!!!
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JPO
Geplaatst: 18 Okt 2010 10:13 am

Ik heb er bar weinig verstand van maar ik weet wel dat je sommige radio's eerst moet instellen op een woofer als je die aansluit, nu vraag ik me af of dat geen problemen geeft aangezien je er een splitter tussen hebt zitten.
Ik denk namelijk dat als je niks instelt je woofer dus niet als woofer wordt gebruikt door je radio maar gewoon als extra box, en als je em wel instelt als woofer je hoedenplank boxen dus anders werken.
Maar ik kan me vergissen.
Volgens mij is een andere radio met 2 rood 2 wit beter omdat je dan ook de boel beter kunt instellen.

Succes

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SoundBlaster
Geplaatst: 18 Okt 2010 06:55 pm

Splitten zou in principe gewoon moeten werken. Ik neem aan dat de tulpuitgang full range is. De versterker voor de hoedenplankspeakers pakt het volledige bereik. De woofer is afgefilterd tot 450 Hz of lager. Zit er een gain op die je bent vergeten open te zetten?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 18 Okt 2010 09:30 pm

als het lampje wel brandt gok ik op een gain die dicht staat, das m'n eerste ingeving. Check ook even alle zekeringen van die woofer/versterker!

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft