TopicStarter: 30Zes
TopicDatum: Geplaatst: 20 Mei 2010 05:00 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 30Zes
Hallo,

Ik heb sinds kort een raare piep in me boxen zitten. Ik had voor de vakantie alles uit me auto gehaald, had me woofer los gehaald 2 draadjes. En de hoedenplank met 2 boxen erin 4 kabeltjes. Meer heb ik niet losgekoppeld. En toen kwam ik van vakantie sluit alles weer gewoon aan geen probleem, en toen ik het contact omdraaide maakte de boxen een pieptoon mee op de toeren en als ik dan gas geef gaat de piep mee op de toeren heeeel vaag :S

Ik heb al naar de aardedraad gekeken waar ik hem heb gemonteerd extra opgeschuurd enzo zodat hij zeker te weten goede aarde heeft maar het probleem blijft zich aanhouden.

Als iemand hier enig ervaring mee heeft hoor ik het graag van jullie.

Alvast bedankt
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 20 Mei 2010 06:32 pm

Dat is ruis van de alternator of bobines. Oorzaak is meestal slechte massa. Probeer eens een extra massa-aansluiting te maken en kijk ook eens naar de batterijklemmen!
Houd er wel rekening mee dat de massa dikker moet zijn dan de voedingskabel!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JPO
Geplaatst: 21 Mei 2010 07:34 am

Zit er een versterker tussen? Die willen ook nog wel eens piepen als audio draden en voedingsdraad naast elkaar liggen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door edje130
Geplaatst: 21 Mei 2010 07:49 am

kan ook nog zijn dat je dynamo slecht wordt..
heb wel is meegemaakt dat je hem dan hoort door je boxen..

(hoe meer gas je geeft hoe hoger het geluid..)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fietspomp
Geplaatst: 21 Mei 2010 10:35 am

Dat is inderdaad dynamoruis, moet je maar eens zoeken op google,
kom je op een ander forum (ShowYourSound),
staat een heel stappenplan om dit op te lossen,
kan namelijk aan heel veel liggen,
van je radio tot aan je kabels!

Bij mij heb ik het opgelost door de gain van m'n versterker terug te schroeven, die stonden nogal hoog.
Die piep kan erg irritant zijn!

Link:
Stappenplan Dynamoruis

Succes

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 30Zes
Geplaatst: 21 Mei 2010 10:43 am

Oke bedankt voor de info zover. Het was echt van het eene op het andere moment die piep. Heb bij de halfords een ontstoorder gekocht maar heb hem nog niet geplaats eerst maar eens kijken naar die link.

Edit: Heb ff die link gelezen, zal als ik thuis kom eerst eens even de kabels allemaal goed leggen, alles ligt door elkaar heen over de grondplaat van de achterbak.

mvg,

30Zes

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fietspomp
Geplaatst: 21 Mei 2010 10:51 am

30Zes schreef: Oke bedankt voor de info zover. Het was echt van het eene op het andere moment die piep. Heb bij de halfords een ontstoorder gekocht maar heb hem nog niet geplaats eerst maar eens kijken naar die link.

mvg,

30Zes

Zo'n ontstoorder is echt geen goede oplossing.
Het kan zijn dat er iets in je massa is veranderd.

Een ontstoorder die filtert frequenties weg, wat je kwaliteit niet ten goede komt!

Even zoeken en je kan het vrij simpel oplossen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 30Zes
Geplaatst: 21 Mei 2010 03:36 pm

Ok dan breng ik die ontstoorder wel terug, zit nog in verpakking en alles.
Ik heb ff alle kabels goed en ver uit elkaar gelegt maar haalt niets uit.

Heb trouwens ook ondervonden dat de speakers pas raar gaan doen als de motor uit staat en de kachel aan gaat en hij gaat raar doen als ik de auto start.

Snap alleen niet hoe dit kan ontstaan als ze het goed doen, ik me auto uitzet, vervolgens na 4 dagen me auto weer start en er een vage piep in zit.

Ik zal die link nog wel eens goed doorlezen en dan kijk ik wel verder.

Edit: Aan de hand van de link heb ik ondervonden, dat het niet de headunit/radio zelf is. Het niet een conflict is met de radio-antenne.
Als ik de tulpen uit de radio trek de ruis weg is.

Is het dan een correcte stelling dat het de signaalkabbel is van de radio naar de versterker? Waarom gaatie nu ineens liggen raar doen dan??

Kan het ook iets anders zijn als dynamoruis?? lijkt niet aan de versterker te liggen en ook niet aan de radio en ook niet aan de kabels want die zijn niet verplaatst of wat dan ook.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fietspomp
Geplaatst: 24 Mei 2010 04:33 pm

Probeer eens de gain van je versterker terug te draaien.

En ook je massa-punt eens opschuren of ergens anders aan vastmaken, wil misschien ook wel eens helpen!

Als het geluid mee gaat met de toeren is het dynamoruis, kan niet echt iets anders zijn!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 30Zes
Geplaatst: 30 Mei 2010 10:01 am

Ok, ik heb mss ontdekt wat het kan zijn. Ik heb namelijk tijdelijk een achterklep van een fase2 op mijn fase 1. Hierdoor zijn er een aantal kabels niet aangesloten, ook de aardekabel van de achterklep is daarom niet aangesloten. Kan het zijn dat er hierdoor niet goed contact word gemaakt met de auto, of de auto geen goede aarde meer is geworden.

Auto staat al bij de garage om de auto achterklep terug te zette en te herstellen. (Een malloot had namelijk mijn achterruit, spoiler en rechter zijkant in elkaar geschopt)
Maar kan het dan zo zijn dat hierdoor de ruis is ontstaan??

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fietspomp
Geplaatst: 30 Mei 2010 11:41 am

Ja dat kan, elke verandering is stroom kan ervoor zorgen,
die spullen zijn vrij gevoelig.

Heeft te maken met het veld wat door je auto loopt geloof ik,
maar hopen dat het met je gerepareerde achterklep weer goed is!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 30Zes
Geplaatst: 30 Mei 2010 12:27 pm

Indd, die piep is wel gekomen sinds die andere achterklep denk ik. We zullen zien ik laat het nog wel horen

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft