TopicStarter: Nielslu
TopicDatum: Geplaatst: 21 Mrt 2010 08:57 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nielslu
De laatste modellen 306 XT zijn zeer luxe afgeleverd oa met af-fabriek Blaupunkt Travelpilot DX RNS-4. Toen ik mijn 306 XT nāvigation (zoals het model officieel heet) kocht werkte deze radio niet helemaal correct. Mijn broer heeft deze radio weer klaar gemaakt (bleek iets te zijn met het frontje die niet helemaal goed aansloot aan de radio).

In tussentijd heb ik een Pioneer radio met bluetooth en ipod ondersteuning gebruikt, echter wil ik de Blaupunkt gaan gebruiken vanwege de navigatiemogelijkheden. Helaas heeft de Blaupunkt geen aux-aansluiting om bijvoorbeeld een ipod aan te sluiten, enkel een aansluiting voor een Blaupunkt wisselaar (waar er gek genoeg al een kabel in mijn 306 voor klaar ligt).

Ik heb een Blaupunkt ipod-interface geprobeerd aan de radio om dit werkend te krijgen, helaas werkt dat echt niet stabiel. Ook de tweak (de data-in en data-out met elkaar verbinden, om zo de wisselaar aansluiting te activeren) die op internet her en der wordt genoemd mag helaas niet werken met deze radio.

Nu ga ik het volgende doen; ik heb een Blaupunkt wisselaar gekocht via internet. De links-rechts en minaansluiting van de mini-iso stekker ga ik uit de stekker halen en aansluiten op een source-schakelaar. Op de andere aansluiting van de source schakelaar ga ik een Harman Kardon Drive and Play aansluiten met daaraan de ipod.

Zo zou ik dus moeten kunnen schakelen tussen de cd-wisselaar en de ipod. Enige nadeel is dat waarschijnlijk wel altijd een cd moet draaien om de radio "voor de gek" te houden.

Zodra ik deze tweak klaar heb zal ik hier foto's van maken en een verslag maken van de werking ervan.
Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft