TopicStarter: Arjan
TopicDatum: Geplaatst: 11 Mrt 2010 04:42 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Arjan
Pasgeleden hield mijn oude Pioneer radio/cd ermee op, alles zwart. Radio eruitgehaald, spanning gemeten op de continue en geschakelde 12V, allebei OK. Dus mijn conclusie was: radio kapot.

Andere tweedehands radio (Pioneer DEH1400R) geregeld via marktplaats en aangesloten, maar niet werken! Nog eens gemeten maar nu met de radio nog aangesloten: blijkt dat de continue spanning inzakt tot zo'n 3,5V als de radio aangesloten is. Als ik de radio losmaak dan stijgt de spanning op de ISO stekker weer naar 12V (14V als de motor aan is).

Als ik de geschakelde 12V ook op de continue 12V ingang van de radio zet, doet de radio het prima. Het lijkt dus aan de continue 12V te liggen die van de ISO stekker af komt.

Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Waar komt de continue 12V op de ISO stekker eigenlijk vandaan? Rechtstreeks vanaf de zekeringkast?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wodian
Geplaatst: 13 Mrt 2010 07:39 pm

Misschien een algemeen accu probleem? En waarom sluit je hem aan op de continue spanning? die moet toch geschakeld zijn bij het sleutel contact?

Mvg,
Wodian

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Arjan
Geplaatst: 14 Mrt 2010 10:18 am

wodian schreef: Misschien een algemeen accu probleem?
Nee, accu is prima want verder doet alles het goed. Ook de radio als ik 'm op de geschakelde 12V aansluit.

wodian schreef: En waarom sluit je hem aan op de continue spanning? die moet toch geschakeld zijn bij het sleutel contact?
De radio moet aan gaan wanneer het contact aangezet wordt (ACC stand), en uit gaan wanneer het contact uit is. Maar als het contact uit is moeten de instellingen van de radio wel bewaard blijven. Daar heeft een radio een aparte voedingsingang voor die op een continue 12V aangesloten moet worden.
Misschien dat modernere radio's dat inmiddels met een flashgeheugen doen, daar blijft het geheugen ook bewaard als de spanning eraf is.


Inmiddels heb ik een nieuwe continue 12V draad getrokken vanaf een stekker achter de zekeringkast naar de radio, en nu werkt het weer normaal.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wodian
Geplaatst: 14 Mrt 2010 07:38 pm

kortom draadbreuk ?

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft