TopicStarter: Bozza
TopicDatum: Geplaatst: 26 Nov 2008 07:55 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bozza
Hallo allemaal!
Ik zit met een probleempje.. Ik (lees: mijn moeder) heb een Peugeot 306 en ik heb onlangs één van de originele boxen in de deur opgeblazen. Hij stond blijkbaar iets te hard, was al bang dat het een keer zou gebeuren. Nu zou ik graag een nieuw setje speakers erin zetten, zal mn moeder ook fijn vinden, maar ik heb geen flauw idee waar ik moet beginnen.

Ik heb 2 linkerhanden, dus het liefst heb ik een zo simpel mogelijke oplossing. Zonder dat ik al te veel hoef te klussen, gewoon monteren en aanzetten zou fijn zijn . Ook heb ik niet zo veel geld te besteden, dus een simpel, redelijk goedkoop setje is voor mij wel goed. Heeft iemand een idee wat voor speakers ik dan het best kan kopen. Nogmaals, de speakers hoeft niet van de beste kwaliteit te zijn, dat waren de originele ook niet .

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen!
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 26 Nov 2008 09:41 pm

Ik denk dat je het beste pioneer speakertjes kan monteren. (geef het type van de auto door bij automaterialen zaak en hun weten wat past)
het probleem is dat de speakers vast zitten met torx boutjes. Als je een leek bent op dit gebied heb je waarschijnlijk ook geen torx schroevendraaiers.

Het beste kunje langs de gamma kunt rijden o.i.d. en een doosje kopen met verschillende torx schroevendraaiers erin. want alles zit vast met zulke boutjes bij een pugger zowat.

Nou je doet het volgende met een platte schroevendraaier wip je het roostertje voor de speakers weg.

Draai de vier boutjes van de speaker eruit.

Haal de speaker eruit. wip de stekkertjes eraf.

Pak de nieuwe speaker, stekkertjes er weer op. schroefjes weer vast roostertje erin.

Andere deur hetzelfde ritueel en klaar is Bozza.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 26 Nov 2008 09:42 pm

owja een tip zet je radio niet te hard want binnen de kortste keren is het hetzelfde probleem. als je graag hard je muziek wilt draaien zet er een goedkoop versterkertje tussen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bozza
Geplaatst: 26 Nov 2008 10:12 pm

Heey bedankt voor je reactie!
Klinkt niet zo ingewikkeld als ik dacht(gelukkig)
Ik denk dat mn broer nog wel torx schroevendraaiers heeft, en anders rij ik idd even langs de gamma.. Heb je enig idee hoeveel zo'n setje boxjes me gaat kosten? Dan weet ik vast waar ik aan toe ben.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 26 Nov 2008 10:14 pm

Ik durf het niet te zeggen.
het kan ook zijn btw dat je draden aan de speaker zijn gesoldeert maar dat kun je zelf ook wel even er aan solderen denk ik.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peuspeter
Geplaatst: 28 Nov 2008 09:23 pm

matheeuwissen schreef: owja een tip zet je radio niet te hard want binnen de kortste keren is het hetzelfde probleem. als je graag hard je muziek wilt draaien zet er een goedkoop versterkertje tussen.

Waar je ook rekening mee moet houden is, de de wattage die je radio heeft.

VB; je hebt ee nradio met 4 x 45 watt en je installeert speakers van 25 watt. Geheid dat het stuk gaat.
Je moet dus wel speakers kopen die in de beurt komen van de wattage van de radio.

good luck!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door TvH
Geplaatst: 01 Dec 2008 12:19 am

nou ffh eel vlug wat tips..

heb je de 306 fse 1???
zoja ff met een klein schroeven draaiertje dat gaasje er uit halen (langs het gaasje steken, n dan omhoog wippen) bij een fase 2 of 3 ff deur open dien en dan onder bij het kapje omhoog drukken en naar je toe trekken. dan de 4 torx schoefjes er uit draaien.
er passen speakers in met een maximale diameter van 16,5 centimeter maar het moeten wel speakers met een ondiepe inbouw speakers zijn anders gaat het raam niet helemaal meer open (loopt ie vast op de speaker) zorg er ook voor de die faom laag niet kapot gaat want anders kan er ook water wat via je raam je prtier in drupt op e speaker vallen met alle nare gevolgen van dien..

heel veel succes er mee!!!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 01 Dec 2008 01:05 pm

Peuspeter schreef: matheeuwissen schreef: owja een tip zet je radio niet te hard want binnen de kortste keren is het hetzelfde probleem. als je graag hard je muziek wilt draaien zet er een goedkoop versterkertje tussen.

Waar je ook rekening mee moet houden is, de de wattage die je radio heeft.

VB; je hebt ee nradio met 4 x 45 watt en je installeert speakers van 25 watt. Geheid dat het stuk gaat.
Je moet dus wel speakers kopen die in de beurt komen van de wattage van de radio.

good luck!

De meeste radio's leveren nog niet eens 1/3 van het vermogen wat ze claimen.... als er 4 x 50 wat staat reken maar dat ze +/- 18 watt rms leveren ofzo.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft