TopicStarter: leeuw
TopicDatum: Geplaatst: 12 Mei 2007 03:52 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Hé, ik ben nieuw op het vernieuwde forum.

Vraagje over speakers in de standaard montage plekken.
Weet iemand wat de maximale diameter en diepte kan zijn voor een '99 cabrio qua speakers. Voor is dit wel redelijk makkelijk te achterhalen maar achter is een stuk meer werk.
Nu heb ik (momenteel) erg weinig tijd over om te knutselen dus wil ik alles stoppen in de bestaande ruimtes. Ik vind het geen probleem om iets weg te zagen ofzo (behuizing voor) maar wil wel de afdekkappen orgineel houden en ook niet pielen met poly ofzo, ook niets in de koffer. Allemaal erg mooi, maar nu even niet mogelijk.
Ik heb eigenlijk niets kunnen vinden.

Mijn radio is een normale 4x45watt Kenwood.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 12 Mei 2007 06:22 pm

Voor is 16,5 cm. Achter geen idee maar zal dan ook wel zoiets zijn als het geen ovaaltjes zijn. Succes.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sander
Geplaatst: 13 Mei 2007 12:11 pm

achter zitten ovaaltjes..

meest gangbare maat is 6" x 9" volgens mij..
maar dat is te groot, je moet een kleinere maat hebben..

Gr. Sander

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Geplaatst: 13 Mei 2007 12:20 pm

o.k. nou bedankt. Aanvullende info altijd welkom

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 13 Mei 2007 02:51 pm

weet niet of het bij de cabrio gelijk is, maar in de portieren van de hatchback kun je 22mm mdf ringen kwijt en je speakerkapje nog netjes monteren.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Geplaatst: 13 Mei 2007 03:20 pm

@SmauG, Ik denk dat het bij een cabrio niet veel zal schelen, maar ik snap niet wat je bedoeld met MDF-ringen. Gaan in die ringen speakers?
Zoals je wellicht merkt ben ik niet zo'n audio-kenner. Jij wel heb ik van een projectje gezien>mooi.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 13 Mei 2007 04:32 pm

leeuw schreef: @SmauG, Ik denk dat het bij een cabrio niet veel zal schelen, maar ik snap niet wat je bedoeld met MDF-ringen. Gaan in die ringen speakers?
Zoals je wellicht merkt ben ik niet zo'n audio-kenner. Jij wel heb ik van een projectje gezien>mooi.

met die 22mm MDF-ringen bedoelt hij waarschijnlijk een ring om onder de luidspreker te plaatsen in de deur zodat deze verder uit de deur komt, waardoor je een luidspreker met grotere inbouwdiepte kunt plaatsen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Geplaatst: 13 Mei 2007 05:41 pm

o.k. is daar een beschrijving van ofzo, fototjes enzo. evt. van een andere auto. Want is de inbouwdiepte het grote probleem dan over het algemeen?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Arjan
Geplaatst: 01 Aug 2007 07:20 am

leeuw schreef: o.k. is daar een beschrijving van ofzo, fototjes enzo. evt. van een andere auto. Want is de inbouwdiepte het grote probleem dan over het algemeen?

Een beetje laat, maar misschien heeft iemand er nog wat aan. Bij m'n fase 1 cabrio ziet het er zo uit:Aan de binnenkant van het paneel zit dus nog een soort opbouw, waar ook de gaten in zitten om een speaker aan te monteren. Een 6x9 is te groot hiervoor (ook te diep), en 4x6 te klein, dus standaard zullen er wel 5x7 speakers in passen. Ik schat de maximale inbouwdiepte op zo'n 6 cm.

Omdat ik op dat moment niet zo snel aan 5x7 speakers kon komen, heb ik 4x6 ingebouwd, passend gemaakt met een MDF ring die ik op de opbouw heb geplakt. Met die ring heb ik ze ook een beetje aan de bovenkant van het gat geplaatst, zodat de speakers nu in ieder geval boven de zitting van de achterbank uitkomen! Vond het wel een beetje vreemd dat de speakergaten half achter de zitting van de bank verborgen zitten. Maar ja, het is natuurlijk schipperen met de ruimte bij het kapmechanisme in de buurt...

Arjan

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Geplaatst: 01 Aug 2007 01:07 pm

thx

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 01 Aug 2007 02:56 pm

leeuw schreef: o.k. is daar een beschrijving van ofzo, fototjes enzo. evt. van een andere auto. Want is de inbouwdiepte het grote probleem dan over het algemeen?

De inbouwdiepte wordt een probleem wanneer je zware speakers voor wilt plaatsen waarvan de magneet te diep de deur insteekt. deze komt dan tegen je raamgeleider aan. die mdf ring zorgt er voor, zoals arkie al zei, dat je meer inbouwdiepte creert.

Er zijn trouwens veel speciale "Platte" speakers verkrijgbaar. Informeer bij elco over de "Flat" lijn van Audiosystem. dan hoef je je voor de voorspeakers geen zorgen te maken.

Wat achter betreft. je hebt ook andere ovaaltjes, van: 4x10 inch, 4x6 inch, 5x7/6x8 inch. Ga eens naar een speciaalzaak en vraag het daar. die mensen kunnen het je prima vertellen en evt wat passen.

Succes. en bedankt voor het compiment.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leeuw
Geplaatst: 06 Aug 2007 04:32 pm

En wat heb ik met jullie adviezen gedaan:

Ik heb voor een mooi composetje van infinity (CS6500)

Achter kan ik evt. aan een 5x7" tweeweg pioneer setje komen.


Mijn vraag: de speakers voor zijn beter, heeft het dan wel zin om achter ook speakers te plaatsen? Er zit nooit iemand achter, en het betreft dus een cabrio.

vraagII: Wat is een mooie plek voor je tweeters? Op het dashboard bij de a-stijl of het kapje bij de spiegels (maar die zit zo lossig) En hoe monteren jullie dat een beetje degelijk, maar het liefst zonder gaten.

Met de search kwam ik niet veel soeps tegen (klitteband of ty-wrap )

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sartoriale
Geplaatst: 15 Jul 2008 03:27 pm

Is het al gelukt met je achterspeakers?
Ik ga daar namelijk zaterdag ook aan beginnen. Kabels aanleggen geen groot probleem?

Hoor graag van je

Gr Vincent

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sander
Geplaatst: 16 Jul 2008 10:40 am

SmauG schreef: De inbouwdiepte wordt een probleem wanneer je zware speakers voor wilt plaatsen waarvan de magneet te diep de deur insteekt. deze komt dan tegen je raamgeleider aan. die mdf ring zorgt er voor, zoals arkie al zei, dat je meer inbouwdiepte creert.

Hebben wij cabrio rijders geen last van, omdat dat deel van de raam niet open gaat ..

Je tweeters zitten standaard achter je voorstoelen, wie dat ooit verzonnen heeft spoort echt niet, heeft totaal geen nut namelijk..

1 van de beste plaatsen is zoals bij diverse hatchbacks, in het kapje van de spiegel.. Maar dan moet je elektrische spiegels hebben, anders kan dat al niet, en ik weet niet of je zo'n dergelijke kapjes ook voor cabrio hebt, omdat die van een cabrio anders zijn als van een gewone hatchback..

Anders zou ik ze bovenop in het dashboard maken, zodat het geluid terugkaatst via de raam in de auto..

Zie voorbeeld zoals mijn broer dit in zijn CTI (205) gedaan heeft:

Succes..

Gr. Sander

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft