TopicStarter: Aussie
TopicDatum: Geplaatst: 09 Feb 2008 07:57 pm
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Fijn na een weekje Praag vanavond weer fijn in de auto gestapt.
Ik me cd wisselaar deck er weer terug in gezet want die had ik er uitgehaald.

Maar voor dat ik de radio aanzet begint me vriendin te zeuren van je radio stoort ontzettend als je rijd, ik dacht huh ? dat is nieuw voor mij.

Me vriendin had vrijdag de auto mee en had het toen gehoord.

Prima ik rij weg en jah hoor idd een dikke ruis.
Ik kijken of alle stekkers achterin de radio nog goed zaten en die zaten prima.
Eenmaal aangekomen bij me vriendin toch maar wat beter kijken en luisteren. Nu blijkt het als ik me verlichting aanzet ( koplampen ) dan begint het te ruizen over de speaker.

Iemand enig idee wat dit kan voorstellen?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 10 Feb 2008 05:05 pm

Niemand enig idee?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 10 Feb 2008 07:01 pm

Dynamoruis? Er zijn hier volgens mij zat mensen die weten wat dit zou kunnen zijn..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 10 Feb 2008 07:13 pm

jah maar het lijkt me dat je die ook heb wanneer je verlichting niet aan is?

Je dynamo wordt immers altijd aangestuurd

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peugiepower
Geplaatst: 10 Feb 2008 07:14 pm

Kijk eens of je radio het ook heeft als de motor uit staat. Heeft hij het dan niet dan is het duidelijk je dynamo die je hoort draaien. Vind het alleen vreemd dat je er nooit eerder problemen mee heb gehad...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 10 Feb 2008 07:16 pm

Nope dan heeft hij het ook, het is puur als ik de verlichting aanzet

stadslicht of dimlicht maakt niet niet uit

Jah dat vind ik ook et rare , het is mij althans nooit opgevallen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peugiepower
Geplaatst: 10 Feb 2008 07:19 pm

Dan kan ik je er helaas niet verder mee helpen. Vind het een raar probleem. Normaalgesproken komt een ruis door de bijlevering van de dynamo... Maar als je motor uit staat draait die niet

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 11 Feb 2008 06:30 pm

Nee idd en ik heb vandaag er weer is naar geluisterd...
en er was niks meer te horen heel apart hehe

Mocht het weer gebeuren ga ik er verder naar kijken en hou ik jullie wel op de hoogte

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tipi306
Geplaatst: 11 Feb 2008 07:34 pm

kijk voor de gein eens alle zekeringen na, bij mij ging er ook vanalles vaag doen als er een zekering stuk was.

mijn radio had overigens ook last van een ruis enige tijd terug, of ja, dynamo piep, maar dat lag aan de radio, andere radio en het was over.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 11 Feb 2008 08:41 pm

Jah ik heb ook nog een hele oude radio die de laatste tijd ook al kuren begint te vertonen.


Misschien dat dat het is....
druk bezig met het regelen van een nieuwe via internet

Heb alleen geen bekenden die een creditcard beschikken, aangezien dat de enigste betalingswijze is via die site

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tipi306
Geplaatst: 11 Feb 2008 09:45 pm

Aussie schreef: Jah ik heb ook nog een hele oude radio die de laatste tijd ook al kuren begint te vertonen.


Misschien dat dat het is....
druk bezig met het regelen van een nieuwe via internet

Heb alleen geen bekenden die een creditcard beschikken, aangezien dat de enigste betalingswijze is via die site

ik zou zo en zo ff checke met een andere radio of het over is, anders geef je het geld voor niks uit, tenzij je zo en zo een nieuwe radio wil, maar dan nog, altijd poging waard om ff te proberen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 12 Feb 2008 07:23 pm

Jah er komt sowieso een nieuwe radio in.
Aangezien er nu een radio in zit met maar 1 RCA output...
Dat moeten er toch minimaal 2 of 3 worden hehe

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 13 Feb 2008 01:46 am

Wat je nog kunt doen is:
- 1 voor 1 de kabels eruit trekken (RCA naar versterker, kabel naar cd-wisselaar enz.) en dan telkens opnieuw de radio + verlichting aanzetten en luisteren. Misschien dat er wel 1 RCA kabel stuk is.

- Check je massapunt even! Misschien zit die wel lossig.

- Andere radio is een hele goeie. De zekering IN de radio zou ook kuren kunnen hebben.


Toevoeging op het laatste punt: Zo heb ik toen een sullige verkoper moeten overtuigen dat het echt de radio was die stuk was en niet alle randapparatuur die ik toevallig niet bij hun had gekocht 'Ja, dat komt gewoon omdat er waarschijnlijk een kabel niet goed zit ergens'. Ja, ineens zeker?

Succes!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Danko
Geplaatst: 13 Feb 2008 02:16 pm

loopt de voedingskabel van je lampen toevallig langs je rca kabels? Dit zou een syoorsignaal kunnen geven..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door smurf
Geplaatst: 13 Feb 2008 03:10 pm

volgens mij is het een massa probleem, denk een losse kabel bij de versterker. probeer eens een ander massapunt en draai hem heel goed vast.

suc6 ermee

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aussie
Geplaatst: 13 Feb 2008 05:38 pm

nee me RCA kabels lopen in de gleuf van de bestuurders kant ik meen dat dat daar weinig zat.

En een nieuw massapunt kan zeker kloppen want ik heb niet zo'n een denderende gepakt maar die zal ik binnekort is veranderen naar de gordelbout.

Bedankt voor de info, nu maar weer druk verder met radio regelen vanuit engeland

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Danko
Geplaatst: 13 Feb 2008 07:34 pm

smurf schreef: volgens mij is het een massa probleem, denk een losse kabel bij de versterker. probeer eens een ander massapunt en draai hem heel goed vast.

suc6 ermee
dan zou de ruis continue aanwezig moeten zijn lijkt me...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door R
Geplaatst: 13 Feb 2008 07:49 pm

Danko schreef: smurf schreef: volgens mij is het een massa probleem, denk een losse kabel bij de versterker. probeer eens een ander massapunt en draai hem heel goed vast.

suc6 ermee
dan zou de ruis continue aanwezig moeten zijn lijkt me...

Als het een slecht massapunt is of het zit niet goed vast kan het zijn dat hij soms wel en soms niet goed contact maakt dus hoeft ht zeker niet altijd aanwezig te zijn

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tipi306
Geplaatst: 13 Feb 2008 10:04 pm

ik dacht bij mij ook een massa probleem, na de massa via een kabeltje direct naar accu te maken was het nog niet over

Ruisterfilter radio stuk :d

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door smurf
Geplaatst: 14 Feb 2008 10:09 am

R schreef: Danko schreef: smurf schreef: volgens mij is het een massa probleem, denk een losse kabel bij de versterker. probeer eens een ander massapunt en draai hem heel goed vast.

suc6 ermee
dan zou de ruis continue aanwezig moeten zijn lijkt me...

Als het een slecht massapunt is of het zit niet goed vast kan het zijn dat hij soms wel en soms niet goed contact maakt dus hoeft ht zeker niet altijd aanwezig te zijn

yep dat is waarschijnlijk de oorzaak, en een ander massapunt proberen of de bout goed aandraaien kost niets dus ik zou dat sowieso maar eens proberen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Oosse
Geplaatst: 04 Mrt 2008 05:53 pm

Ook ik had na enige tijd last van ruis over mijn speakers ik heb de radio laten opsturen naar de fabriek die hadden de uitgangen van de rca kabels vervangen en toen was de ruis weg. volgens de fabriek kwam de ruis omdat ik zogenaamd met de radio aan de kabels erin en eruit had getrokken.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft