TopicStarter: Fruxano
TopicDatum: Geplaatst: 28 Sep 2011 03:18 pm
Forum: Ophanging/remmen
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fruxano
Ik heb velgen gekocht, met deze maat: '205/45/16‏'. Ik heb ze er net opgezet, en voor passen ze net, alleen achter raken ze de wielkast (voor is nét genoeg ruimte). En dan heb ik het niet over dat ze de bovenkant van de wielkast raken, daar is nog genoeg ruimte, maar ze raken het aan de "binnenkant". Ik hoop dat ik het zo een beetje goed uitgelegd heb.

Nu heb ik mijn buurman om advies gevraagd, en die zei dat dat wellicht met spoorverbreders opgelost kon worden. Na wat meten kwam hij tot de conclusie dat 5mm per kant genoeg moest zijn. Maar hij wist niet zeker of de wiel dan de bovenkant zou raken als de auto volgeladen was, maar als het goed is moest dat ook kunnen.

Hij raadde mij aan om bij 5mm wel spoorverbreders met centrering te kopen. Er zit wel een tuning shop redelijk in buurt, maar op de website kan ik alleen deze vinden https://www.spoorverbreder-shop.nl/c...5-p-65686.html zonder centrering.

Die met centrering beginnen pas bij 10mm (https://www.spoorverbreder-shop.nl/citroen/spacers/spoorverbreders-peugeot-4x108-651-m12x125-p-65689.html).

Heeft iemand nog wat advies? 10mm is wellicht wat te veel, en 5mm zonder centrering is niet echt heel veilig lijkt mij?
Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft