TopicStarter: SmauG
TopicDatum: Geplaatst: 17 Mei 2007 10:54 am
Forum: Audio
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Heren mijn oude install gaat er helemaal uit!
Binnenkort ga ik beginnen aan een compleet nieuwe.
Dit project ga ik echter iets proffesioneler aanpakken, en om me voor te bereiden heb ik een aantal vragen.

De spullen die ik heb zijn allemaal van kenwood.
Alles wat nu in de auto zit gaat eruit, op de headunit na. en er komen compleet nieuw materiaal in.
-Headunit: KDC-8531 (Geen gegevens meer over op de kenwood site)
-Compo voor: KFC-PS1700P
https://www.kenwood.nl/products/car/...1700P/details/
-Ovaal achter: KFC-PS6900
https://www.kenwood.nl/products/car/...S6900/details/
-SUB: KFC-W3514DVC
https://www.kenwood.nl/products/car/...514DVC/details
-Mono Amp: KAC-9103D
https://www.kenwood.nl/products/car/...9103D/details/
-4ch Amp: KAC-8403
https://www.kenwood.nl/products/car/...-8403/details/
-Condensator: Moet ik nog even kijken, want heb nu een 1F dingetje, maar die zal waarschijnlijk plaats moeten maken voor een grotere.
-Nieuwe Heavy duty Accu.

Mijn aanpak is het volgende. Ik wil in mijn auto (Peugeot 306 3drs) zoveel mogelijk delen beplakken met bitumen. vervolgens maak ik in de koffer een MDF "skelet" met daarin de bakken voor de amps, sub, ovaaltjes en condensator. dit skelet wil ik vervolgens met Poly bewerken en mooi in kleur spuiten, en een kenwood logo met CCFL's maken.
Het skelet moet zo van opzet zijn, dat het uit de auto te nemen is wanneer nodig.
De hoedenplank verdwijnt.

Nu een aantal vragen m.b.t. de kist voor de woofer.

1) Wat maakt het verschil tussen een gesloten kist en een gepoorte kist?
2) Maakt het uit in wat voor opzet ik de kist maak? Vierkant of vlak.. zolang ik maar aan het juiste aantal liters kom?
3) Maakt het, in geval van een gepoort systeem, uit waar de poort komt te zitten?
4) Maakt het voor het geluid uit hoe om ik de woofer monteer? Ik zit er zelf aan te denken om de woofer op zijn kop te monteren en het signaal 180graden te draaien. maar voor mijn gevoel heb je dan minden effectief oppervlak.
5) Hoe moet ik het aantal liters zien? Kenwood spreekt over netto inhoud. is dit Incluus of Exclusief de woofer (5800cc) oftewel. als ik de woofer met de magneet omhoog monteer. Gaat er dan +/- 6 liter af. Of als ik de woofer normaal monteer, komt er dan +/- 6 liter bij?
6) Hoe nouw luisterd het aantal liters van de kist, en wat voor invloed heeft dit op het geluid.

Ook heb ik vragen over de kistjes voor de ovaaltjes.

1) Hoe groot moeten deze kistjes ongeveer zijn?
2) In welke richting moet ik de speakers laten spelen als ik de ovalen in de auto enkel als ondersteunende speakers wil hebben, maar met de koffer open als "Hoofd speakers". Zou dit dan omhoog zijn zoals normaal in de hoedenplank, of kan ik ze ook iets naar buiten kantelen. Wat voor gevolg heeft dit voor het geluid?

Vragen over de compo speakers in de portieren:

1) Hoe zorg ik ervoor dat de woofers van mijn compo in de correcte luchtdichte omgeving komen te spelen? Is Bitumen in de deur plakken voldoende of zou ik ook een afzonderlijke speakerkist kunnen maken?
Zowiezo ga ik de plaats waar nu de speaker zit hergebruiken, alleen werk ik hem helemaal dicht met mdf en poly. de standard speakerkapjes komen te vervallen.
2) De tweeters van mijn huidige compo zitten op de handgreep. gericht naar mijn hooft. is dit een goede positie. of kan ik ze beter hoger monteren bij mijn nieuwe compo.

Bekabeling:

1) Waar moet ik absoluut rekening mee houden bij het leggen van kabels. Bij mijn huidige install heb ik 3x RCA appart liggen. 1x Voeding appart. en 1x een 4aderige kabel voor de voorspeakers appart liggen. Zijn er nog meer bronnen die het geluid kunnen bederven, die ik moet vermijden met mijn signaal over speakerkabels?
2) Momenteel ligt er een 35mm2 voeding naar achter met een 100A Zekering. Gaat dit houden met de 2 amps die ik neem (afgezekerd 2x30A en 40A)

Poly:

Algemeen, omdat ik nog niet zoveel ervaring heb met poly. op een grilletje en een spoiletje na wat ik ooit gemaakt heb. Waar moet ik absoluut op letten bij het bouwen van mijn poly inbouw!

Dit bericht staat ook op het forum van www.showyoursound.nl maar omdat er hier tog ook een hoop mensen bezig zijn met caraudio zet ik mijn vragen ook hier even neer.

Alvast bedankt voor de info, en ik zal natuurlijk tijdens de bouw een mooie fotoreportage bijhouden! Gr33TZ
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 17 Mei 2007 02:23 pm

woofer kist is naar smaak , ik zou altijd gepoort spelen al was het maar om dat de efficientie van de woofer verdubbeld ........

plaats van de poort maakt aan de buitenkant van de kist niet veel uit , hoewel ideaal gezien de kant van de sub zelf de voorkeur geniet ,
de plaats van de poort binnen in de kist is wel belangrijk , houd er rekening mee dat de poort minimaal de helft van de diameter van de poort afstand heeft tot elke wand , maak altijd 'flares' aan beide kanten van de poort , de grote van de flare is afhankelijk van de diameter van de poort , bv: poort 116mm doorsnee heeft een flare van 15mm nodig

verder , maak verstevegingen in de kist en gebruik bituum aan de binnenkant van de kist , verdere vorm van de kist maakt niet heel veel uit .

netto inhoud is zonder poort , woofer , dempingsmateriaal , verstevegingen ,

voor je ovaaltjes , kistjes van 10/20 liter , gesloten en dempen met wol ,

voor je compo is het voldoende om je deuren helemaal dicht te werken met bitumen en wat poly bij de kick .tweets zouden ideaal gezien iets hoger kunnen spelen , experimenteer wat door ze op verschillende plaatsen met tape te plakken en naar je hoofd te richen

zekering van 100A is wat licht maar wil het nog zien dat je m er tussenuit knalt .......... zal niet makkelijk gaan ...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 17 Mei 2007 07:50 pm

Maakt het voor het geluid uit hoe om ik de woofer monteer? Ik zit er zelf aan te denken om de woofer op zijn kop te monteren en het signaal 180graden te draaien. maar voor mijn gevoel heb je dan minden effectief oppervlak.

Dit herhaal ik van REVpuggie uit een ander onderwerp dit gaat 3 db zachter als dat je hem ''normaal '' laat draaien

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 17 Mei 2007 11:35 pm

Citaat: Dit herhaal ik van REVpuggie uit een ander onderwerp dit gaat 3 db zachter als dat je hem ''normaal '' laat draaien

in de meeste gevallen is dit idd zo al was het maar omdat de helft van je rubberen of foam surround meetelt in je conus oppervlak en dat doet t niet meer als de woofer achterstevoren monteerd, natuurlijk zijn er wel uitzonderingen
denk alleen niet dat de kenwood in questie er een van is ....

de voorkant is trouwens ERG mooi van de sub ,zou niet weten waarom je die in de kist zou willen verstoppen ,

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 18 Mei 2007 10:35 am

REVpuggie schreef: Citaat: Dit herhaal ik van REVpuggie uit een ander onderwerp dit gaat 3 db zachter als dat je hem ''normaal '' laat draaien

in de meeste gevallen is dit idd zo al was het maar omdat de helft van je rubberen of foam surround meetelt in je conus oppervlak en dat doet t niet meer als de woofer achterstevoren monteerd, natuurlijk zijn er wel uitzonderingen
denk alleen niet dat de kenwood in questie er een van is ....

de voorkant is trouwens ERG mooi van de sub ,zou niet weten waarom je die in de kist zou willen verstoppen ,

De sub is ook erg mooi die ligt namelijk al hier. en in het echt is hij net zo mooi als op t plaatje. Maar als ik deze nou gewoon monteer. betekend dat dan dat ik "Displacement 5.865cc" 5.86 liter bij mijn kastinhoud moet rekenen?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 18 Mei 2007 07:31 pm

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door "SmauG
De sub is ook erg mooi die ligt namelijk al hier. en in het echt is hij net zo mooi als op t plaatje. Maar als ik deze nou gewoon monteer. betekend dat dan dat ik "Displacement 5.865cc" 5.86 liter bij mijn kastinhoud moet rekenen?
Die 6 liter moet je inderdaad bij de inhoud van je kast optellen.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft