TopicStarter: cyberdog1000
TopicDatum: Geplaatst: 28 Mei 2008 12:41 am
Forum: Ophanging/remmen
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberdog1000
Hallo allemaal!!! Ik heb een erg vervelend probleem en wilde jullie vragen of jullie enig idee hebben wat het is.

Waneer ik ongeveer 20 minuten op de snelweg heb gereden met mijn 1.4 uit 1997 (misschien dat er dan iets warm is geworden) krijg ik ineens uit het niets een ontzettend hard aanloopgeluid wat van linksvoor van mijn auto vandaan lijkt te komen. Het gebeurd wanneer ik 80-120 km/h rij en als het geluid er is, is het er tot op het moment dat ik helemaal stil sta. Het veranderd in frequentie gerelateerd aan mijn snelheid. Als ik dan weer optrek is het helemaal weg, todat ik weer ongeveer 15 minuten ongeveer 120 km/h heb gereden en dan is het weer vrolijk terug .
Het maakt niet uit of ik rem (hard of zacht), ook maakt het niet uit in welke versnelling ik de auto zet (ook niet in zn vrij). Sturen levert ook geen verandering in het geluid op. Ook is er helemaal niets vreemds te zien onder de auto (geen speling op de aandrijfas, rubbers voelen allemaal stevig aan, remklauwen en bouten zien er prima uit). Bij een garage dachten ze dat het de linker wiellager was en deze hebben ze dan ook vervangen. Helaas heeft deze 170 euro besteding helemaal geen enkel resultaat gehad. Na een testrit van 20 minuten op de snelweg kwam het geluid gewoon weer heel irritant en meteen ook weer evenhard opzetten. Het is ook heel vervelend om het te laten horen aan een monteur aangezien deze dan minimaal 15 minuten mee moet rijden en dit zien veel monteur niet zitten, daarom hoop ik echt dat één van jullie een idee heeft van wat de oorzaak van dit vreselijke geluid is.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 28 Mei 2008 07:37 am

is het toevallig zo n geluid als in het filmpje van dit topic?

https://team306tuning.forumup.nl/vie...=team306tuning

Hiervoor gaat mijn auto uitelkaar omdat ze t niet kunnen vinden

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberdog1000
Geplaatst: 29 Mei 2008 11:31 pm

Dat lijkt er inderdaad zeer sterk op!!!... Maar bij jou gaat het dus pas weg als je je motor uit zet begrijp ik? Bij mij gaat het weg zodra ik stil sta. Maar dit zijn echt lastige geluiden inderdaad omdat het zo moeilijk is om het aan iemand te laten horen. Eerst 20 minuten rijden en als je stil staat is het weer weg.
Wanneer gaan ze naar je auto kijken daarvoor? Ik ga in juli voor de APK-afmelding en dan wilde ik er meteen naar laten kijken, dus als je voor die tijd al meer weet, hoor ik het natuurlijk erg graag!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 30 Mei 2008 12:02 am

neh zodra ik onder de 20km.h kom dan stopt t, maar zodra ik dan weer ging rijden kwam ie direct weer terug..

op het moment begint hij vrijwel direct, eerst was het na inderdaad 20minuten op de snelweg pas, maar nu al na 10 seconden in de wijk wordt met de dag erger en niemand weet wat t is

hij is al weg, maar gaat waarschijnlijk woensdag uit elkaar ofzo... laat t wel ff weten ALS ze iets hebbe gevonde !

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Glenn
Geplaatst: 30 Mei 2008 04:12 pm

kunnen misschie je lagers zijn cyber, als je het alleen onder het rijden hoort. heb het ook met me volvo, linksachter. moet je eens voor de grap een rotonde pakken en dan luisteren of het geluid meer wordt, hangt er dan ook nog af of het links of rechts is. Rotonde duidt rechts aan dan. heb nog geen rotonde gevonden welke linksom gaat

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sjon 306
Geplaatst: 30 Mei 2008 07:07 pm

kan je ook lang zoeken in nl..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 03 Jul 2008 12:38 pm

toevallig nog opgelost?

die van mij staat nu bij de maker en we denken dat t de aandrijfas is, maar misschien had jij een andere oorzaak gevonde?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberdog1000
Geplaatst: 03 Jul 2008 04:28 pm

Nee helaas. Ik ben er even een hele tijd tussenuit gegaan (ongeveer een maand). Heb van een klein wereldreisje mogen genieten. Mijn auto heeft dus een hele tijd stil gestaan.
In de tussentijd heeft hij wel een APK gehad (heeft bij de garage geparkeerd gestaan) en hierbij hebben ze de gebruikelijke spelingen gecontroleerd, maar niets aparts gevonden behalve een kleine speling op de rechter stuurkogel < 1mm.
Bij mij dachten ze in eerste instantie ook aan de aandrijfas, maar deze hebben ze niet vervangen omdat ze niets bijzonders voelde.
Ik heb dus nog geen oplossing !!! Hoor het graag van je als jij meer weet.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 11 Jul 2008 10:38 pm

nah, hij is opgelost met de nieuwe aandrijf as

er zit een lager op de rechter as (weet niet of dit ook voor de linker geldt) ,in het midden ongeveer , die het lawaai hoogst waarschijnlijk maakte.. op mn oude as is deze lager ingespoten met olie en vanaf toen heeft hij geen lawaai meer gemaakt..

nu is de as vervangen voor een gereviseerde, en is het geluid ng steeds weg

nu hopen dat t weg blijft, maar wellicht is het bij jou te verhelpen met wat olie !

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberdog1000
Geplaatst: 01 Aug 2008 01:40 pm

whoehoew! Thx voor je reactie. Ik heb die lager aan beide zijde ingespoten met WD en het geluid lijkt weg te zijn!!

Thx

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dj Line
Geplaatst: 19 Nov 2009 05:27 pm

ik heb dit ooit gehad met de fuseekogel. Bleek inderdaad versleten te zijn. Dan krijg je exact dezelfde herrie. mits je zachter gaat rijden inderdaad.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft