TopicStarter: Robjee
TopicDatum: Geplaatst: 02 Nov 2007 11:55 am
Forum: Schadeherstel/spuiten
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Robjee
IK heb gister een lakstift gekocht die bij de kleurcode van mij auto hoort, want ik wilde wat putjes en "schaafwonden" bijwerken.
Als ik dit nu er bij houdt, dan is de kleur van de stift veel groener en lichter als mijn auto.

Heb die stift terug gebracht. Als ik nu een spuitbus zou kopen met dezelfde kleurcode, heb ik dan wéér dat de kleur niet hetzelfde is?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 02 Nov 2007 03:55 pm

Bedenk even dat jouw kleurcode de NIEUWE kleur is. Dus zo was de kleur toen de auto uit de fabriek rolde. De kleur klopt wel maar jouw auto is na al die jaren zon regen sneeuw gewoon verkleurd. Dat gebeurd met elke auto. Als je een spuitbus laat maken bij een spuiter dan zal hij het op het gebied van kleurstaaltjes doen. Dan krijg je de goede kleur.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hoekske451
Geplaatst: 02 Nov 2007 09:25 pm

normaal verweert de originele kleur wel ja mar dan word ie tog lichter als origineel en nie donkerder

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 02 Nov 2007 09:33 pm

Verder moet je ook weten dat de kleur op de dop ook niet altijd 100% correct is. Test hem maar eens uit op een stukje krant of een blokje hout, wrs kleurt die dan (lichtjes) anders!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 02 Nov 2007 09:54 pm

Donkergroen.....toevallig MOSB?

Van mijn kleur zijn er precies 7 tinten dus het kan zijn dat je bijvoorbeeld de iets zwartere flop hebt zoals ik, of de iets rodere flop of de iets gelere, of de iets blauwere...of de iets lichtere...?

De spuiter kan als het goed is via een programmaatje en de kleurstaaltjes wel wat verf voor je mengen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Robjee
Geplaatst: 03 Nov 2007 09:04 am

MasterOfSpeed408 schreef: Donkergroen.....toevallig MOSB?

Van mijn kleur zijn er precies 7 tinten dus het kan zijn dat je bijvoorbeeld de iets zwartere flop hebt zoals ik, of de iets rodere flop of de iets gelere, of de iets blauwere...of de iets lichtere...?

De spuiter kan als het goed is via een programmaatje en de kleurstaaltjes wel wat verf voor je mengen

Die heb ik ja, MOSB.
Ik wacht wel tot ik mijn dakspoiler heb, dan laat ik de spuiter meteen wat extra maken. Bedankt!@ Sepiroth: Ik neem aan dat bij verweren de auto lichter wordt, en bij mij is ook echt héél de auto die donker groene kleur
@ Dav-E: heb al geprobeert om in de achterbak een beetje bij te werken, maar die kleur scheelt echt veel tinten met mijn auto.

Edit: Het is toch ook zo dat bij die Metallic lak de kleur van de auto minder snel verweert (denk aan die rode corsa'tjes uit +/- '90)?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stephan
Geplaatst: 03 Nov 2007 02:22 pm

De kleur code is meestal niet exact. Dit komt omdat er ook nog verschillende tinten zijn die onder 1 kleur code valt, omdat een fabrikant wel eens overstapt op een andere leverancier of zo.
De spuiter zal daarom ook altijd de juiste kleur zoeken met kleuren staaltjes, en hij gebruikt de kleur code om de juiste kleur staaltjes te vinden.
Ik weet van mijn zelf dat ik kleur code p3kb heb en tint 4.
Maar als je weet welke tint je heb kan je wel de juiste lak stift kopen.
Meestal hangt er bij de lakstiften een boek en daar staan ook de tinten vermeld. En je zal zien, de tint die jij moet hebben is altijd uitverkocht.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft