TopicStarter: Dre
TopicDatum: Geplaatst: 07 Dec 2008 05:38 pm
Forum: Ophanging/remmen
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dre
Hallo, ik ben nieuw hier en heb inmiddels vele interessante onderwerpen gelezen. Ik heb een vraag over een probleem met mijn Peugeot 306 XT 1.8 Automaat uit Dec. 1996 (Ik hoop dat dit het juiste subforum daarvoor is).

Afgelopen vrijdag wilde ik van huis wegrijden en moest een stukje achteruit. Het leek alsof ik ineens over een kleine hobbel reed. Ik ben uitgestapt en vreesde dat ik over een kat of zo was gereden maar gelukkig was dit niet het geval. Ik ben vervolgens weg gereden en heb verder niets meer gemerkt.

Gisteren wilde ik eveneens van huis vertrekken maar toen ik naar voren wilde rijden zakte de linker achterkant van de auto in (alsof de handrem erop stond) en bleek het linker achterwiel geblokkeerd te zijn. Achteruit rijden was ook een probleem (auto kwam omhoog) maar doet het nu ineens wel weer Naar voren blijft het wiel echter nog steeds vastzitten.

Heeft iemand hier een idee wat er mis zou kunnen zijn? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 07 Dec 2008 06:04 pm

Ik ben bang dat dan je remtang links achter vast zit.
Mits je remschrijven achter heb, natuurlijk.

Maar er is sowieso iets geblokkeerd!

Als je beetje handig bent kan je dit best zelf oplossen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dre
Geplaatst: 07 Dec 2008 06:55 pm

jeroenbreuer schreef: Ik ben bang dat dan je remtang links achter vast zit.
Mits je remschrijven achter heb, natuurlijk.

Hallo, Jeroen. Bedankt voor je snelle reactie. Volgens mij zijn het trommels achter. Na wat Googlen lijkt het er inderdaad op dat de zuiger in de remcilinder vast zit?

Citaat: Maar er is sowieso iets geblokkeerd!

Helaas, ja. Maar wat ik niet begrijp is dat wanneer de zuiger vast zit in de cilinder het wel mogelijk blijft om achteruit te rijden. Of is dit normaal met dit probleem?

Citaat: Als je beetje handig bent kan je dit best zelf oplossen.

Ik ben redelijk handig maar zeker geen expert in sleutelen Heb wel diverse uitleg via Internet gevonden hoe eventueel dit probleem aan te pakken. Helaas staat de auto in een zeer smalle straat met het probleem wiel naar de wegzijde

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroenbreuer
Geplaatst: 07 Dec 2008 07:07 pm

Je kan het beste voordat je gaat sleutelen, een werkplaatsboek kopen of deze lenen bij de Bibliotheek.

Ik heb zelf "Jetz helf ich mir selbst" dit is in "Baby-Duits" geschreven en goed te volgen met veeeel plaatjes!

Heb hem bij www.asnbooks.nl besteld.

Dat je rem vast is gaan zitten, kan gewoon door slijtage komen en misschien is er na al de jaren dat je auto rijdt veel vuil opgekomen.

Je auto heeft 101 PK en duwt gewoon, die rijd gewoon door!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door janine
Geplaatst: 07 Dec 2008 07:16 pm

het is meestal niet de zuiger die in het cylindertje vastzit

2 mogelijkheden :

een 'klevende' remvoering, de voering zit dan verbakken aan de trommel, komt meestal los als je met een zware hamer een paar tikken tegen de trommel of ankerplaat ( aan de achterzijde ) geeft

een vastzittende handremkabel, merk je iets aan je handrem ?? , meestal blijft die dan wat zweverig als je de handrem-bediening helemaal naar onder brengt ; in dat geval moet je de kabel ( laten ) lossen

als de zaak loskomt even een paar keer fors remmen, liefst achteruit-rijdend, dan pas worden de achterremmen flink belast

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door puggie_205
Geplaatst: 07 Dec 2008 08:37 pm

de remvoering kan ook wel losgekomen zijn...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dre
Geplaatst: 07 Dec 2008 10:37 pm

Hallo beste mensen, moest even weg en kon niet eerder reageren.

Jeroen, bedankt voor de tip. Ik ga morgen eerst even kijken bij de plaatselijke bibliotheek of ze inderdaad zo'n soort boek hebben. Ik heb inmiddels wel wat meer info op internet gevonden m.b.t. repareren/vervangen remcilinder (als dit inderdaad het geval is) b.v. hier: https://www.mudmaniacs.nl/mudmaniacs...emrevisie.html en hier: https://www.qmaximum.nl/remcilinder.html

Hallo Janine.
Ik ga dit morgenochtend gelijk uit proberen! De handrem werkt volgens mij naar behoren. Ik heb zojuist nog eens geprobeerd naar achteren te rijden maar nu blokkeert het achterwiel ineens weer wel. Een absoluut raadsel voor mij...

Hoi puggie_205:
Da's nou ook toevallig. Ik lees zojuist op een ander Peugeot forum een soortgelijk antwoord van 1 jaar geleden. Hij schreef:

"Maar ik vermoed dat je wielremcilinders lek zijn geraakt, en de remvloeistof lost dan de lijm op van de remvoering. Dan komt de remvoering los in de trommel terecht".

Ik ga morgen proberen het zaakje los te halen om te zien wat er hier precies aan de hand is. BTW, deze auto (van mijn moeder geweest) rijd fantastisch en verkeert in nieuwstaat met nog geen 41000 KM op de teller, ondanks dat hij 12 jaar oud is. Zodra ik weet wat er mis is zal ik het hier melden. Allen bedankt voor jullie snelle reacties en hulp!

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft