TopicStarter: SmauG
TopicDatum: Geplaatst: 26 Mei 2007 03:07 pm
Forum: Projecten
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Zoals mensen misschien al gezien hebben staat/stond (want het is inmiddels grotendeels verkocht) mijn kenwood audioinstallatie van nog geen maand oud te koop dat roept natuurlijk vragen op.

De reden is het volgende. ik heb voor een mooi prijsje een liev woofertje op de kop weten te tikken. wederom kenwood. de KFC-W3514DVC!
Omdat dit een 2x4ohms woofer is en ik een simpele 1000watt stereoversterker heb, kan ik deze woofer dus niet optimaal benutten.

De oplossing was een hele dikke monoblok! en omdat ik al een hele tijd een composet en een set ovaaltjes op het oog heb dacht ik bij mezelf. laat ik dan in een keer alles doen, dat scheelt! dus wat heb ik besteld!

Compo: KFC-PS1700P
Ovaal: KFC-PS6900
Monoamp: KAC-9203D
4ch Amp: KAC-8403

Nu zullen mensen zeggen. waarom nou tog weer kenwood!
Dan moet ik antwoorden met tsja... controversieel? toevallig is die woofer ook weer van kenwood en ik heb iets met kenwood inmiddels, heeft me nog nooit teleur gesteld!

Afijn. wat zijn de plannen... een plaatje zegt meer als 1000woorden heh.


Een hersenspinsel over hoe ik mijn koffer zie over een X aantal weken.

Ook de portieren gaan aangepast worden!
De complete auto zal worden voorzien van een laag loodbitumen.
Ik hoopte stiekem dat mijn spullen nog voor de pinkster binnen zouden zijn, maar dit zit er helaas niet meer in, dus volgend weekend hoop ik te gaan beginnen met strippen. De komende tijd zullen mijn vorderingen hier terug te vinden zijn!

Waar ik voorlopig mee bezig ben is het ontwerpen van de juiste kist, die als basis gaat dienen voor de inbouw (i.c.m. een rand die ligt waar normaal de hoedenplank opligt)

Volgens kenwood spex zou ik het volgende uit een gesloten of gepoorte kist krijgen


Hiermee valt heel veel te spelen, en ben daar dus ook best wel veel mee bezig. waarschijnlijk wordt de kist op een iets hogere frequentie afgestemd, zo, dat de woofer harder speelt in de rest van het gebied (na de F3 punt)

Greetz Max
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 26 Mei 2007 03:41 pm

Een hersenspinsel over hoe ik mijn koffer zie over een X aantal weken.

maak daar maar een jaar van want dat is niet zomaar ff gebeurt dat schuren en plamuren maar ziet er veel belovend uit

ik volg je project
SUCCES

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 26 Mei 2007 04:50 pm

thnx vul voor "X" 52 in en voila. een jaar lang fun met bouwen

Ik heb al veel info verzameld en idd, de poly finish zal wel de nodige tijd in beslag gaan nemen... en tot die tijd moet ik het stellen zonder geluid.

Ook de deurpanelen worden met poly bewerkt. iig moet de speaker een klankkast krijgen en de plaats van het oem rooster moet worden dichtgewerkt. hier heb ik wel een tekeningetje en een plan voor, maar hoe dit allemaal in zn werk zal gaan moet blijken als de panelen eraf liggen.


ook ben ik nog in dubio wat ik met het poly ga doen, spuiten of bekleden... maar daar heb ik nog HEEL lang voor om over na te denken!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 26 Mei 2007 06:23 pm

Heb er niet heel veel verstand van, maar ik zou m'n sub zo zeker niet laten spelen. Als ik de frequentiekarakteristiek zie zal hij absoluut niet laag gaan. Meestal wordt een sub bij 80 Hz afgefilterd maar dan moet bij jou je piek nog gaan komen.
Het mooiste zou zijn om je lijn zo vlak mogelijk te houden en iets van een piek rond de 30 Hz ongeveer. 80 Hz en hoger zouden je gewone luidsprekers moeten doen.
Succes met het verdere project!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 26 Mei 2007 07:20 pm

arkie453 schreef: Als ik de frequentiekarakteristiek zie zal hij absoluut niet laag gaan. Meestal wordt een sub bij 80 Hz afgefilterd maar dan moet bij jou je piek nog gaan komen.
Het mooiste zou zijn om je lijn zo vlak mogelijk te houden en iets van een piek rond de 30 Hz ongeveer. 80 Hz en hoger zouden je gewone luidsprekers moeten doen.
Succes met het verdere project!

De crossover frequentie ligt inderdaad zo bij de 80hz, maar het is normaal je sub zo tot de 120hz te laten spelen en dan dat tussenvlak netjes te houden met je equalizer. maar dat is natuurlijk per persoon en install verschillend.

Wat die dip in de grafiek betreft, die is niet weg te krijgen, die zit nou eenmaal in de speaker zelf. de grafiek is namelijk gebasseerd op de T&S parameters van de speaker, en daaruit vloeit deze grafiek. oplossing: +2db afstellen in je equalizer op die desbetreffende frequentie.

Dan wat je zegt over die piek bij 30HZ.
Ik ben bezig een SQ (sound quality) install te bouwen, niet een voor SPL (sound presure level) d.w.z. een zo'n natuurlijk mogelijk geluidsbeeld. natuurlijk moet het wel hard gaan, maar het beeld moet kloppen.

Momenteel zit ik op een F3 punt van 34Hz. uitleg: Het F3 punt is het punt waar de grafiek de -3db overschrijdt vanaf dit punt is je bruikbare "effectieve" geluid. en dit is voor een speaker van dit caliber een hele nette waarde.
Vooralsnog ben ik nog bezig met het fine tunen van de kist in de simulatiesoftware, daarna moet ik hem bouwen, en dan is het afwachten of het voldoet aan mijn verwachtingen

Als iemand tips of trucs heeft die hierbij van pas kunnen komen hoor ik het graag!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 31 Mei 2007 04:22 pm

vandaag n mailtje ontvangen van de leverancier!
Mijn spulletjes zijn binnen, dus dit weekend ga ik beginnen met het knutselen

Om eerlijk te zijn ben ik het benieuwdst naar het effect van dempend materiaal in de auto, mijn opa (muziekant) heeft er het volste vertrouwen is

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 31 Mei 2007 07:44 pm

Jow beats me hey Haha tof projectje man! Ik snap niet alles maar de rooie draad is nice

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 01 Jun 2007 09:46 pm

oei. het is stil in de wagen... alleen een senore brom heerst bij het toeren door zaandam..... alles is eruit, en gelijk verkocht.

Morgen trek ik de wagen compleet leeg en ga ik beginnen met plakkieplakkie met bitumen!
Iemand enig idee waar je bij de 306 de protieren aan moet pakken? want de deuren zijn nogal dicht
Dan wil ik als eerste de deurbakken gaan fabriceren gelukkig heb ik daar een kleine walktrough voor van de mainpage dus dat is goed om te oevenen.... dannnnn de koffer

Heb vandaag mijn spullen opgehaald, pix volgen, en kijk er naar uit om te beginnen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 02 Jun 2007 02:23 pm

ik heb een tijdje geleden al gekeken naar de gepoorte en gesloten kist , als je gepoort gaat spelen krijg je problemen met de hoge fs ,bovendien is de poort die kenwood adviseerd VEEL te klein , kunt m groter maken en langer ,heb je nog steeds te maken met een hoge group delay ,wat niet uitmaakt als je puur voor de DBs wilt gaan maar voor muziek is t beep maar mijn advies is gesloten kist voor dit exemplaar sub

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 02 Jun 2007 02:33 pm

SmauG schreef: Morgen trek ik de wagen compleet leeg en ga ik beginnen met plakkieplakkie met bitumen!
Iemand enig idee waar je bij de 306 de protieren aan moet pakken? want de deuren zijn nogal dicht


Het zal je waarschijnlijk wel enkele krassen en schrammen opleveren aan die scherpe randen maar het meeste oppervlak van de buitenkant is wel bij te komen met een beetje geknooi.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 02 Jun 2007 04:16 pm

Zo. het eerste werk is gedaan... en inderdaad, ik ben er niet ongeschonden vanaf gekomen... m'n armen zijn compleet gekrast!

Magoed, na een middag knippen en plakken
PiX!Wat die subkist betreft, ik ben er nog niet uit wat nou het beste is... inderdaad gaat gepoort harder, maar heb ook van de grafiekjes af kunnen lezen dat er een behoorlijke vertraging ontstaat. ook geeft het prosel weer dat er veel poortruis optreed, maar ik heb een goede basspoort liggen hier. Deze is iets groter als de gene die kenwood voorschrijft en is maximaal 27cm lang.

Ik heb nog even de tijd om het een en ander uit te zoeken voordat ik met de kofferbak begin, want ik ga start met de bouw van mijn portieren met daarin mijn nieuwe compo.

@Revpuggie: Het probleem met gesloten is dat de woofer in het sublaag absoluut niet speelt. pas vanaf 77 hertz gaat er wat gebeuren, en dat is nou niet bepaald wat ik wil. Dus zoek ik een oplossing om de woofer zo strak en zo laag mogelijk te laten spelen!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 02 Jun 2007 04:51 pm

Zozo, goed bezig hoor Ziet er best netjes uit

Ookal gaat t in tegen wat ik zelf t liefst heb (minder gewicht, minder demping en harder je uitlaat horen) toch bewonder ik hoeveel werk je er in steekt, respect man

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 02 Jun 2007 05:48 pm

MasterOfSpeed408 schreef: ...Ookal gaat t in tegen wat ik zelf t liefst heb (minder gewicht, minder demping en harder je uitlaat horen) ...


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 02 Jun 2007 09:28 pm

Daar kun je nog altijd een 205 of 309 GTi voor kope he of Mi16 ook leuk De mogelijkheden zijn eindeloos

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 02 Jun 2007 10:37 pm

et begin is leuk smaug

ben wel benieuwt naar je db's als et af is.
nou moet ik tog egt bezig gaan met bitumen

suc6 en ben benieuwt naar de rest

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 04 Jun 2007 05:46 pm

Vandaag de laatste trillingen weggenomen die veroorzaakt worden door het gebrul van de uitlaat. het geluid is wel een stuk minder geworden met die laag bitumen onder de vloer van de koffer moet ik zeggen.
Moet er wel mee naar de garage want ik bespeurde een inimini klein streepje roet... wat duid op een lek! dus dat moet even gefixt worden. scheelt misschien ook weer een klein beetje herrie.

Wat de deurpanelen betreft. ik wou vandaag een poging wagen om mijn mdf ringen in te passen. maar dat is er wegens het werk niet van gekomen. dus dit A.s.a.p.! "om even bij afkortingen te blijven"

plaats voor de tweeters zal ook veranderen, van de deurgreep naar het spiegelkapje. omdat deze tweetertjes prachtig in te bouwen zijn en je ze dan in hun "socket" kunt richten.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 06 Jun 2007 07:16 pm

ben je nog aan het zoeken in ISD naar een subkistje ?
heb een mogelijkheid voor je ,het is allemaal maar net ,maar als je t goed bouwt moet het kunnen en netjes klinken ,

32 liter poort gestemd op 38 hz (D10 L46 rond)
group delay net iets boven de 16 ms (onder is ok)
vent volocity ; 33 m/s bij 35 hz

sub sonic affilteren op 35 HZ of 24 db per octaaf of meer vanaf 37 HZ , niet heel erg diep maar NET diep genoeg

niet heel erg hard maar wel diep , op 1 spoel laten lopen en dan in een dichte kist van 50 ltr , heel SQ kistje is t dan

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 06 Jun 2007 08:32 pm

Ja ik ben zeker nog bezig met een geschikte kist. "zie pm"

Subsonic kan maar op 25Hz.

Verder ben ik begonnen aan mijn spiegelkapjes voor het bevestigen van de tweeters. heb helaas niet zoveel tijd, en ook geen pix dus ik kan even niets laten zien.
Vrijdag ben ik vrij en ga ik de kapjes (waar nu een mdf ringetje op staat) met poly afwerken hoop dat het goed gaat.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 08 Jun 2007 02:13 pm

Ok vandaag is het echte werk begonnen! Ik heb me uitgeleefd met polyesther!
Doel: De spiegelkapjes aanpassen op het monteren van de tweeters

Pix!

Van 9mm MDF heb ik een ringetje precies pas gemaakt voor de inbouw tweetertjes, en deze wat gericht in de auto voor optimale geluidsweergave.


Met een stuk panty van mijn zusje "dankjewel " de kapjes overtrokken zodat de uiteindelijke vorm ontstaat.


Poly done!


Closeup!

Moet zeggen, dat dit mijn 1e poly werkje is. en de eerste kap niet zo mooi geworden is als de 2e, dus daar zal ik nog heel veel afwerk-werk aan hebben. maar verders ben ik heel tevreden met het resultaat. Het ligt nu in het zonnentje te drogen en als alles echt goed hard is ga ik schuren voor mijn leven om deze kapjes zo mooi mogelijk te krijgen.
Waarschijnlijk zal ik na het gladschuren van mijn eerste kapje (de bijrijderskant) wel wat matjes bij moeten plakken omdat aan de onderkant het poly niet netjes sluit op het kapje! maar dat zie ik dan wel.
Het tweede kapje is werkelijk prachtig geworden

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Elco
Geplaatst: 08 Jun 2007 02:53 pm

Suuhuucses met t polyen, je bent er nog lang niet van de week mn poly inbouw gemaakt, vandaag de laatste aanpassingen gedaan nu snel naar de bekleder drmee

Ben benieuwd naar t eindresulataat van de kappie's schuur ze!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 08 Jun 2007 04:09 pm

begint al ergens op te lijken

succes met schuren

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 08 Jun 2007 06:03 pm

goed bezig
heb er vertrouwen in
maar hij gaat straks toch niet harder als mij he ander moet ik ook opnieuw beginne

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 08 Jun 2007 06:38 pm

weet niet of ik harder ga als jij jou woofer gaat wel behoorlijk diep. ik ga meer voor een quality install. maar ben nog veel bezig met berkenen van de subkist. dus ik werk mn weg langzaam naar achteren. dit was meer bij wijze van oevening met poly, en dat is allemaal wel goed gekomen dus de rest zal ook wel gaan.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 08 Jun 2007 09:30 pm

Good bezig, keep up the good shit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 09 Jun 2007 09:18 am

SmauG schreef: weet niet of ik harder ga als jij jou woofer gaat wel behoorlijk diep. ik ga meer voor een quality install.

ik heb er 2 hoor
maar kom over een tijdje wel een keer langs ff checken

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Jun 2007 11:49 am

Over een tijdje

Ik ben vanochtend bezig geweest met het mindere kapje mooi te maken... heel veel schuren en plamuren en schuren. maar ik heb em helemaal mooi glad en passend. ga nu even naar de bouwmarkt om spuitfiller, grondverf en een mooi kleurtje te halen (zwart).

Krijg nu wel langzamerhand een beeld van waar ik in godsnaam mee begonnen ben wat n werk!
Maar het zal lukken. dus vandaar..... kom maar over een groot tijdje

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 10 Jun 2007 01:00 pm

Omdat het laatste plamuurwerk nu ligt te drogen had ik wat tijd om een mooi plaatje te schieten van de spullen die ik heb gekocht!Mijn Kenwood PS speakers, Klasse D Mono amp en 4Kanaler. en de woofer was al bekend!

Hoop vanavond nog het resultaat van de tweeterkapjes te kunnen posten.
Cheers!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 10 Jun 2007 01:03 pm

nice het begin ziet er al goed uit smaug
ben erug benieuwt naar het resultaat en natuurlijk de db's

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 10 Jun 2007 03:15 pm

Zo! na 3 dagen zagen, plakken, schuren, plamuren, schuren, plamuren en....... schuren en spuiten. heb ik ze dan tog af!
Ze hebben nu 3 lagen spuitverf en morgen werk ik ze nog af met n laag vernis lak (blanke lak)
Ben zelf heel tevreden met het resultaat! voor een 1e poly klusje is het echt heel goed gegaan vind ik zelf. alleen heb ik me wel enorm vergist in de omvang van mijn totale project.

Next up: Deurpanelen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 10 Jun 2007 05:33 pm

nice nice

hahahah moest je weer schuren na het spuiten??
maar ziet er goed uit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 10 Jun 2007 08:04 pm

het grijze wat je ziet is spuitplamuur, om de laatste oneffenheden weg te werken. heel gek maar dan komen er plekjes in beeld die je anders niet ziet. dit heb ik wel 3x gedaan ofzo

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 10 Jun 2007 09:41 pm

netjes gedaan man! Op naar het volgende

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 10 Jun 2007 10:06 pm

Netjes gedaan man that's what I'm talking about

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 11 Jun 2007 03:09 pm

Bedankt jongens!

Hier nog wat pix van hoe de kapjes in de auto zitten met de tweetertjes erin!


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mieke
Geplaatst: 11 Jun 2007 03:15 pm

Ziet er goed uit zeg

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 11 Jun 2007 04:51 pm

netjes man

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 17 Jun 2007 01:36 pm

Omdat het zo'n druk weekend was heb ik niet erg veel tijd gehad. maar helemaal stil zitten daar doe ik niet aan.
Ik heb een begin gemaakt aan mijn deurpanelen.

Zie hier, het fase 2/3 deurpaneel u allen bekend.

Van karton heb ik een mal gemaakt van de MDF basis die ik maken wil!

Uiteindelijk resulteerde dit na het zaagwerk in 12mm MDF onderdeeltjes

In elkaar gelijmd vormen ze deze bakjes

En zo moeten de componenten dan geplaatst worden.


Volgende stap is om uit het opbergvak een stuk weg te dremelen waar het filter dan mooi invalt. Het speakergat komt dan precies boven het origineel, de ruimte die dan ontstaat (Nader te meten) vul ik dan op met een MDF ring. Daarna werk ik alles af met Poly en is het de bedoeling dat het gehele onderste deel van het paneel strak gewerkt wordt.

Graag zou ik het bovenste (stoffen) deel opnieuw laten bekleden. wie heeft er tips over hoe dat aan te pakken. of uitbesteden. want volgens mij is het niet verstandig om de aan elkaar gesmolten (Lees kunststof gepopnageld?) delen te scheiden. want volgens mij krijg je dat niet meer goed samen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 17 Jun 2007 03:41 pm

Zo dus:
De bakjes zitten zo op hun plaats, er moet 31mm opgevult worden, dus ik ga volgende keer 2 ringen van 9mm en 2 ringen van 22mm zagen en die als opvulling gebruiken. dan alles vast zetten en kan ik beginnen met poly-en!

Nu ga ik lekker in de tuin zitten met een lekker biertje, want het is best warm hier.
Cheers

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 17 Jun 2007 03:45 pm

cheers

ziet er goed uit

succes met de rest

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mieke
Geplaatst: 17 Jun 2007 04:10 pm

Nice!! Succes verder

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 20 Jun 2007 03:23 pm

das mooi :/ de host van mijn foto's is gestopt te bestaan... !!!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 20 Jun 2007 03:30 pm

ik zie ut jah das balen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 20 Jun 2007 05:10 pm

hopelijk wel de foto's op de pc staan ?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 20 Jun 2007 05:15 pm

jup gelukkig wel.. waar kan ik ze t beste uppen gasten? thnx alvast.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 20 Jun 2007 05:29 pm

hm vaag.....
maar ik zet de mijne altijd op www.imageshack.us
tot nu toe nog geen problemen mee gehad

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 20 Jun 2007 05:37 pm

ja ik zag het bij jou plaatjes kev. ik ben bezig met uppen. gaat wel makkelijk met die toolbar vol met addware natuurlijk maar schijt.
Edit::: Trouwens! Hoe weet dat imagesjek wat voor camera ik heb

Zal strax een beknopt overzicht geven tot nu toe en van daaruit maar weer verder boetseren heh.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 20 Jun 2007 06:21 pm

Goed daar gaan we dan. een kleine ResUmee

Het begon allemaal toen dit.......

Mijn auto in moest.
Afijn Radicaal omgooien de hele handel, dus alles eruit en vanaf scratch beginnen.

Allereerst dit............
En toen werd dit......

dit......

end dat werd.....

En dat is nu......
Toen ging ik.....

En nu liggen ze er zo bij:

Pfft Lijkt wel een sprookje niet

In ieder geval, de lijm van de opvulringen is nu aan het drogen, morgen zet ik de bakjes permanent op hun plaats in het deurpaneel en kan het volgende polyfeest beginnen, ik wil in het weekend weer lekker plakken en schuren dus dan meer foto's

@kevin: Werkt opzich wel prettig dat imageshack maar t is wel wennen naast imagehost wat ik eerst had.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ratm429
Geplaatst: 20 Jun 2007 06:25 pm

Op de foto's ziet het errrrug netjes uit... Vooral die tweeters zien er SUPER uit... Impressed

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 20 Jun 2007 06:53 pm

haha ik had eerst mijnalbum.nl maar dat vond ik egt nix.
toen kwam ik bij imageshack dat beviel gelijk beter
gewoon picie op je comp zette naar imageshack gaan gewenste groote kiezen en uploade ..voila


en je weet al hoe ik over je project"je" denk

keep up the good work

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 20 Jun 2007 07:07 pm

@Ratm: Thnx!

Wat de inbouw achterin betreft... zit er misschien een kleine wijziging aan te komen. De woofer die ik heb is namelijk nogal zwaar. hij gaat volgens simulatie snoeihard maar heeft een enorme "delay" d.w.z. dat de bass dus later komt dan de muziek. en dat doet afbreuk aan mijn idee van geluidsinstall. natuurlijk is het voor SPL doeleinden wel weer leuk.

Ik zit er zwaar over te twijfelen om ipv de KFC-W3514DVC (die ik nu heb) 2x een 10" KFC-WPS1002D of misschien zelfs wel 2x een 12" KFC-WPS1202D te gaan gebruiken. de naam zegt het al. woofers uit de PS serie. gaan ook heel hard. maar hebben een veel hogere qualiteitsfactor en spelen superstrak.
Het enige wat ik nog weten wil is of mijn versterker (900wrms op 2Ohm) niet een beetje onderbemeten is voor 2x de 12".

Ben dus nog een beetje met onderzoek bezig. alleen krijg niet veel respons :'(
Simulaties zien er overigens zeer veelbelovend uit.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 20 Jun 2007 10:35 pm

SmauG schreef:
Pfft Lijkt wel een sprookje niet


Als de Peugjes nog maar lang en gelukkig leven

Delay met de sub lijkt me best wel irritant als je een goed nummer kent en je speelt hem af en dan hoor je de bass te laat..hmm

Ik heb er helaas niet al teveel verstand van maar als die versterker er meer RMS uit kan duwen over 2 kanalen dan de 2 subs aankunnen dan zit dat wel goed..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 21 Jun 2007 02:39 pm

MasterOfSpeed408 schreef: Ik heb er helaas niet al teveel verstand van maar als die versterker er meer RMS uit kan duwen over 2 kanalen dan de 2 subs aankunnen dan zit dat wel goed..

uuhm rob niet egt hoor......
want als je dan et volume goed opendraaid blaas je je sub's op dus dan zit et niet goed he hahaha

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 21 Jun 2007 03:13 pm

Weetik Ik citeer alleen maar wat Juriaan zei, en die heeft er wel degelijk verstand van als je te weinig vermogen hebt voor je subs dan kun je de volle potentie daarvan niet benutten daarom is dat

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 21 Jun 2007 03:24 pm

ja dat klopt indd..
maar ik zou et niet egt de beste verhouding vinden voor je install


@smaug

over de subs kan ik je niet egt veel zeggen..
kunnen ze je et verschil etc niet laten beluisteren in de winkel?


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Jun 2007 03:31 pm

waar het mij even om gaat is het volgende.

Ik heb nu:

900Wrms @ 2ohm uit mn versterker op een 12" 2x4Ohm (parrallel 2ohm) Sub maar die is 380Wrms 760Wmax en 1500Wpiek.

Eigenlijk ben ik bang dat dit op den duur niet zo prettig zal gaan werken. maar dat kan niemand bevestigen. de winkel (groothandel) zegt dat het wel goed zit omdat de constructie dusdanig is en dat je tog nooit lang op vol vermogen speelt. :/
Ik ben tog wat angstig.

De opties zijn het volgende:
2x10" 2x2Ohm van 250Wrms 500Wmax en 1000Wpiek (deze zijn dus samen 500Wrms)
2x12" 2x2Ohm van 300Wrms 600Wmax en 1200Wpiek (deze 600Wrms)

Dit zijn wel PS woofers en zijn niet goedkoop. maar spelen veel strakker en harder dan de enkele 12" die ik hier heb liggen.
Ik twijfel nog.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 21 Jun 2007 04:11 pm

zijn er egt geen andere sub's availible?
ik zou proberen om zo dicht mogelijk op gelijke waardes te komen.
maar ik zou indd niet de sub houden die je nu hebt

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Jun 2007 05:29 pm

Mja ik vind het altijd een beetje onduidelijk waar ik nou op moet letten. RMS of Max vermogen.
Mijn huidige woofer heeft het grote voordeel dat hij een Xmax van 14mm heeft! en volgens de simulatie blijft juist deze woofer WEL heel op 900Wrms

Weet je wat het is... het is zo zonde om als je al je werk af hebt na weet ik veel hoelang dat je je systeem aanzet en BANG! conus door het achterruit.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 21 Jun 2007 06:54 pm

SmauG schreef: Mja ik vind het altijd een beetje onduidelijk waar ik nou op moet letten. RMS of Max vermogen.
Mijn huidige woofer heeft het grote voordeel dat hij een Xmax van 14mm heeft! en volgens de simulatie blijft juist deze woofer WEL heel op 900Wrms

Weet je wat het is... het is zo zonde om als je al je werk af hebt na weet ik veel hoelang dat je je systeem aanzet en BANG! conus door het achterruit.

Bij vermogens moet je vooral letten op het RMS vermogen. Dat max zegt mijns inziens niet zoveel, tuurlijk is het een meespelende factor maar geloof niet dat die erg belangrijk is.

Als je toch iets anders wilt zou ik kiezen voor die 2x 12". De 2 spoelen per subwoofer in serie zetten en de 2 subwoofers parallel.

Iets meer vermogen op je sub dan dat ie vraagt is wel lekker. Bij te weinig vermogen is het moeilijker om je gain goed in te stellen. Bij een te hoog ingestelde gain krijg je dat het signaal gaat "clippen" oftewel afgekapt wordt en korstondig een soort gelijkspanning krijgt. Dit clippen is moeilijk te horen en heel slecht voor je luidsprekers.

Als je een versterker neemt die ruim genoeg vermogen afgeeft zul je dit niet snel krijgen, bij teveel vermogen op een luidspreker krijg je vervorming die je wel hoort, waardoor je gain beter in te stellen is.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Jun 2007 07:24 pm

@ Arkie: Dus jij denkt dat de speakers wel heel blijven met 900Wrms erop? ze krijgen de helft meer vermogen per stuk wat ze RMS hebben kunnen.

Wat het verdere project deurpanelen betreft....... nooit, maar dan ook nooit verloopt een project zonder tegenslagen. althans niet wat ik ooit meegemaakt heb. ik baal iig wel.

Wat wil nou het geval. De fransoos die de 306 fase2 ontworpen heeft heeft het dashboard aan de bijrijderskant anders van vorm gemaakt als het dash aan de bestuurderskant. Ergens wel logisch omdat mijn benen zich daar bevinden. Maargoed, dit heeft dus als gevolg dat mijn rechterdeurpaneel niet past. Met kistje erin gaat de deur niet dicht want deze komt nu net tegen het onderste stoffen randje van het dash waar het handschoenenvak op rust

Nou kan ik eigenlijk maar 1 ding doen en dat ik het dash zo bewerken dat het allemaal wel past. heeft er iemand tips voor mij hoe ik daar ruimte kan creeren zonder dat er een belangrijk steunpunt oid verloren gaat. en graag zou ik dit zo onzichtbaar mogelijk willen doen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 21 Jun 2007 07:44 pm

das bale zeg

maar 1 foto zeg btw meer als 100 woorden

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 21 Jun 2007 08:12 pm

SmauG schreef: @ Arkie: Dus jij denkt dat de speakers wel heel blijven met 900Wrms erop? ze krijgen de helft meer vermogen per stuk wat ze RMS hebben kunnen.

Zolang je heel voorzichtig bent met je gain. Ondertussen alweer veranderd maar heb m'n AS composet ook een tijdje gevoed met 150W rms terwijl ze iets van 90 vragen.
Hetzelfde heb ik bij m'n vorige 306 ook ervaren bij de deurbakken alleen had ik wel het geluk dat de deur nog wel dicht kon, alleen kon bij mij het dashboardkastje niet meer open met de deur dicht.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Jun 2007 09:06 pm

mja van dat deurpaneel is echt balen... ik zal ns een foto maken.

Verder, wat die subjes betreft. ik kom er niet uit hor. ik zal wel wat fout doen. want om een of andere rede overschrijd ik steeds de Xmax en zelfs de Xmech van de woofers. op een dusdanige manier dat zelfs met infrasoon filter @25hz de speeker niet te redden is :/
Ik krijg een beetje hulp van wat mensen dus dat komt helemaal goed.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 24 Jun 2007 09:22 am

Okay imageshack doet het weer dus mijn progressie kan weer gepost worden

Allereerst het probleem waar ik tegenaan liep:


Zoals je kunt zien zit het onderste bestofte stukje plastic een klein beetje in de weg

Dus was de oplossing:

De dremel erin. ik moet hier nog wel een stofje op terugplakken want dit ziet er natuurlijk niet uit. maar dat komt helemaal goed.

Wat de deurpaneeltjes betreft. Er staat er een helemaal in de polyDe ander helaas nog niet, enkel een laagje hars om het doek stijf te maken. de hars was op


Maar vandaag ga ik een begin maken met het linkerpaneel te schuren. Maandag moet ik nieuwe hars halen en dan ga ik proberen t paneel de zelfde dag, als het weer meezit, nog in de poly te krijgen.

Dan nog wat de woofers betreft. ik gan tog 2 nieuwe bestellen. ervan uitgaande dat ik mijn berekeningen in ISD software nu goed heb. maar dit moet ik nog even vragen aan iemand die er echt verstand van heeft.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 24 Jun 2007 12:00 pm

En na een uurtje of 2 schuren


Helaas zit het weer niet echt mee dus ik houd het voor gezien voor vandaag. volgende keer beter!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 24 Jun 2007 12:49 pm

Ziet er goed uit hoor daar gaat zeker netjes geluid uit komen
Kepp up the good shit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 24 Jun 2007 02:24 pm

netjuhs hoor

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 24 Jun 2007 08:24 pm

Op foto lijkt alles mooier als dat t is
Er moet nog veel gebeuren, en het hele paneel moet nog in de plamuur voordat het helemaal mooi glad is.
Morgen weer langs de bouwmarkt voor meer hars dan kan ik het andere paneel ook in de poly zetten en dan de twee panelen weer gelijk trekken.

Ik kan niet wachten om mn sound te horen !!! Ik mis het wel erg in de auto.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 27 Jun 2007 04:29 pm

Onder het mom van; geen bericht goed bericht.
Niets te melden. HAHA!

Nee serieus, 2e paneel staat in de poly ga nu naar het weeken toe, mits het weer zo blijft als nu, schuren schuren schuren plamuren schuren schuren etc. en dan hoop ik..... dat ik zondag spuiten kan!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 29 Jun 2007 04:26 pm

Vol blijdschap kan ik mededelen dat bij de panelen de testfit flawless zijn gepasseerd
Ik had tog wat angst dat ik niet binnen de beschikbare "Minime" marges was gebleven maar dat ben ik dus wel! de deurpanelen gaan morgen in de plamuur, en dan de laatste oneffenheden wegwerken. Pix volgen.

Ik heb ook de knoop definitief doorgehakt wat woofers betreft.
Ik ga voor 2x de WPS1202D . zodoende heb ik alle speakers uit dezelfde "PS" lijn.
Mijn huidige sub is tog iets teveel SPL dan SQ dus deze is in de aanbieding.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 30 Jun 2007 02:55 pm

Het was droog vanmorgen dus ik ben weer weze knutselen! En het begint nu tog wel op te schieten, niet lang meer en ik kan mijn panelen weer terugplaatsen, zodat mijn auto van binnen ook weer n beetje uitziet

PIX

De panelen staan nu bijna helemaal goed in de plamuur. helaas moest ik stoppen want ik heb zo een feesie waar ik wel heel wil dus morgen meer!

Als iemand trouwens nog een tip heeft voor mij om het stof van de panelen weer netjes in te plakken hoor ik het graag! Deze hangen namelijk los van het paneel tog al ruim 10jaar oud heh

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 30 Jun 2007 06:04 pm

netjes hoor
ziet er goed uit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 30 Jun 2007 08:17 pm

Pfffff wat een werruk!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 01 Jul 2007 03:12 pm

Mja het is echt een hoop werk, maar je moet er iets voor over hebben heh! Iig schiet het op, hoop ze volgend weekend af te hebben

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 02 Jul 2007 04:28 pm

hey max ,
als t goed is heb je een berekening ontvangen , hoop ook dat je het ontwerp van jou en mij even naast elkaar zet om te zien wat ik bedoel , dip uit de belastbaarheid weg , minder luchtsnelheid in de poort , kist is ook iets kleiner , daardoor wordt je woofer weer iets sneller wat de geluidskwaliteit ten goede komt , niet druk maken over de haalbaarheid van t ontwerp , gewoon poorten met een bocht maken

je deurpanelen zien er netjes uit

groeten juriaan

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 03 Jul 2007 12:54 pm

REVpuggie schreef: hey max ,
als t goed is heb je een berekening ontvangen , hoop ook dat je het ontwerp van jou en mij even naast elkaar zet om te zien wat ik bedoel , dip uit de belastbaarheid weg , minder luchtsnelheid in de poort , kist is ook iets kleiner , daardoor wordt je woofer weer iets sneller wat de geluidskwaliteit ten goede komt , niet druk maken over de haalbaarheid van t ontwerp , gewoon poorten met een bocht maken

je deurpanelen zien er netjes uit

groeten juriaan

Hey! Bedankt voor de moeite! alleen heb ik nog niets ontvangen.
Ik zit momenteel ook weer op een kleiner kistje, en ben met externe poorten bezig.
Zou je een 75mm flaxibele bassreflextube van DLS kunnen buigen in een straal van +/- 100mm ??? zo ja, dan moet het niet zo'n probleem worden om te construeren.

Blijven bezig

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door REVpuggie
Geplaatst: 03 Jul 2007 01:41 pm

in de goede mailbox gekeken dan , heb t naar je mail thuis gestuurd , dus niet via t306t mail ,

uit t hoofdje , 57 liter , 2 ronde poorten 75 mm 300mm lang , kist voor twee 1202 woofers

poorten van dls zijn peperduur !
poorten kun je zelf maken uit pvc-riool/afvoerbuis , bochen meet je de lengte over t midden met een touwtje oid , wil je flares , kijk ff naar deze site : https://www.subwoofer-builder.com/

fotootje van bij mij , kist van een klant


dit is dan wel met 116 (buitenmaat 125mm) dikwandig pvc met een flare van 25mm

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 03 Jul 2007 05:03 pm

Nou geen post ontvangen hor :'(

Wil je het nog een keer sturen misschien? Het gaat me vooral om je filetje. Thnx.

Btw, ziet er mooi uit dat werk. maar dat gaat een bandpass kast worden neem ik aan!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 07 Jul 2007 03:01 pm

De weergoden waren mij goed gezint vandaag. op wat wind na kan ik mededelen dat de panelen spuitklaar zijn!!!
Maar pffffft wat een werk om het plastic helemaal glad te krijgen zeg maar het is gelukt hor Zier hier:


Gelukkig had ik hulp van mijn vader die goed kan schuren


De laatste oneffenheden wegwerken met een heel klein beetje gewoon plamuur nog!

Klaar!Heb vandaag geen kleur gespoten nog want het waait nogal hard! Morgen is het zonniger en waait het minder dus dan ga ik eindelijk mijn panelen afronden
Hoop ze zo snel mogelijk weer in de auto te kunnen plaatsen want ik krijg pijn in mn vingers door steeds de deur dicht te trekken aan zon ijzeren ophangding
Natuurlijk moeten de panelen wel elektrisch nog afgemaakt worden maar dat is zo gebeurd!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mieke
Geplaatst: 07 Jul 2007 03:20 pm

Ziet er goed uit zeg! Respect voor al het werk Succes verder morgen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 08 Jul 2007 10:47 am

Op deze mooie warme ochtend heb ik heerlijk in de schaduw staan spuiten. nu, na 4 lagen spuitverf en 3 lege bussen is het werk aan de panelen af! Het resultaat: Schitterend. maar dat geld in iets mindere mate voor het linker paneel. daar zie je nog een heel klein randje. maar daarvoor moet je er wel bovenop zitten. dus denk dat het in de auto wel meevalt allemaal. IIG. de pix


En nog een mooie macro Lijkt net of het zo hoort heh!


Als ze helemaal uitgehard zijn monteer ik de speakers en gaat de bedrading er in!

Next up: De kofferbak!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 08 Jul 2007 01:37 pm


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 08 Jul 2007 01:45 pm


Nog maar een mooi piccie zonder afplakzooi!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 08 Jul 2007 03:51 pm

Whow man, netjes gedaan! Respect

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 09 Jul 2007 10:45 am

ziet er echt heeeeeel strak uit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kluk
Geplaatst: 09 Jul 2007 10:59 am

Ziet er goed uit man. Was het vele werk wel waard zo te zien
Ben zeer benieuwd naar de kofferbak !!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Lightning
Geplaatst: 09 Jul 2007 07:19 pm

ziet erg netjes uit man mijn complimenten

mzzl lighting

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 10 Jul 2007 07:26 pm

TanX voor de reacties allemaa ben er zelf erg content mee... en het past ook allemaal perfect.
Wat electra betreft Om absolute kwaliteit na te streven heb ik de verbindingen op de woofers en de tweeters gesoldeerd en netjes met krimpkous afgewerkt. je ziet het wel niet maar ik blijf tog een vonkenboer heh
Alles is uitgevoerd in 2x2,5mm hiQ speakerkabel en loopt langs en deurpaneel/armpje van de deur naar de auto. wanneer de deur sluit valt deze mooi naar binnen.
Tussen het deurpaneel en het speakergat zit tochtstrip gemonteerd om er zeker van te zijn dat daartussen geen lucht kan ontsnappen, dit zit ook weer tussen de woofer en het paneel. dus wat mijn kicks en basses betreft MOET het haast wel goed zitten.

Wil jullie daarom deze plaatjes ook niet onthouden


Let niet op het stof. was net klaar met klussen auto verdient een grondige schoonmaakbeurd.

Brrrrr ik ben zo nieuwsgierig hoe het gaat klinken!!!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 11 Jul 2007 12:56 pm


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Jul 2007 01:36 pmStond gister met wat jongens uit de straat te praten en liet vol trots mn panelen zien. toen er een auto aankwam en ik netje mijn portier een stukje dicht deed (Met mij half in de auto) Kwam ik met mijn knie tegen Het CD-Vak. Gevolg. door het gewicht van de deur is het poly op de aanhechting onder gescheurd.Moet nu gaan kijken hoe ik dit ga oplossen. het is echt van onder tot boven losgeraakt en je zit nu een kleine witte barst. daar ben ik helemaal niet zo blij mee. Heb al een lakstiftje gekocht om de kijken of dat misschien de barst wat verdoezeld. maar als dat nix is moet ik toch echt mn paneel herstellen met wat poly. wat betekend: Weer schuren, weer plamuren en weer spuiten.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 14 Jul 2007 03:10 pm

ja het klinkt mischien vervelend maar ik ben blij dat ik niet de enige ben met dit probleem mijn deurbakken zijn ook beide gescheurd bij de aanhechting. ik denk dat ik als ik ze eraf haal alles maar met leer laat bekleden.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Jul 2007 03:50 pm

ook bij het cdvak? want boven zit ie muurvast.

Het is wel logisch ook. het poly = hard en het ABS van het paneel is natuurlijk flexibel. tis wel shitty

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door matheeuwissen
Geplaatst: 14 Jul 2007 04:33 pm

ik heb oud type bakken maar het is bij de aanhechting van mijn poly matjes en de bak zelf

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Jul 2007 06:41 pm

ik heb gelukkig de bovenkant helemaal goed vast gekregen. was in het begin heel bang dat als ik de penelen terug in de deur zou klikken dat alles zou barsten maar dat was gelukkig niet het geval. de onderkant daarentegen is erg zwakjes.

Maar er is ook goed nieuws. bij de laatste update van bassbox pro (uit 2006 ) Staan mijn woofers in de database. wat wil zeggen dat ik nu zonder twijfels kan gaan simuleren en daar ben ik erg blij mee. want nu weet ik ten minste zeker dat ik het goed doe. en wat wil het geval ze gaan nog harder als dat ik dacht.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 15 Jul 2007 12:45 pm

SmauG schreef: ik heb gelukkig de bovenkant helemaal goed vast gekregen. was in het begin heel bang dat als ik de penelen terug in de deur zou klikken dat alles zou barsten maar dat was gelukkig niet het geval. de onderkant daarentegen is erg zwakjes.

Maar er is ook goed nieuws. bij de laatste update van bassbox pro (uit 2006 ) Staan mijn woofers in de database. wat wil zeggen dat ik nu zonder twijfels kan gaan simuleren en daar ben ik erg blij mee. want nu weet ik ten minste zeker dat ik het goed doe. en wat wil het geval ze gaan nog harder als dat ik dacht.

Waar heb je dat bassbox pro vandaag? Ben zelf ook wat aan het klieren omdat het niet klinkt zoals ik het zou willen en heb er wel eens wat gezien. Volgens mij wel wat handiger als winISD in gebruik.. Dus als je me eraan kunt helpen, zou mooi zijn

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Jul 2007 05:04 pm

Helaas staat het project n beetje stil want ik heb mn woofers nog niet binnen, maar heb me vandaag maar even gestort op het kabeltrekken in de auto. alles is nu netjes onder de vloer weggewerkt.
Maar PFFT! wat een klotegedoe om die stoelen op hun plek te krijgen. het boutje rechtsvoor (Bestuurdersstoel) is echt lastig bij te komen.

Ook heb ik netjes mijn I-Pod interface ingebouwd. zo dat je je ipodje in het bakje achter de handrem kan leggen en dan kan je lekker naar je favo tunes luisteren bediening geschiet vanuit de Headunit!

De nieuwe voeding (35mm2) ligt er ook in dus eigenlijk ben ik good to go. als mn woofers nou snel komen kan ik bepalen of ik ze gewoon monteer of met de spoelen omhoog. hangt een beetje van de looks af heh n plaatje is ook niet alles.

Ondertussen is er ook een ander project gestart. omdat ik niet op vakantie ga heb ik ineens een hoop geld over en dus heb ik mij een setje Koni schokbrekers met 40mm verlagingsveren aangeschaft. de voorremmen worden vervangen door EBC Greenstuff Gegroefde/geperforeerde schijven en blokken. en er komt een Sparco veerpootbrug door de motorruimte te lopen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 21 Jul 2007 10:52 pm

Ik heb hier nog die veerpootbrug liggen he!

Heerlijk he dat gepiel bij die voorstoelen kweet r alles van

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 22 Jul 2007 11:22 am

alles is al besteld. veren en shocks zijn al binnen. remmen komen in de loop v/d week en die veerpootbrug binnen 2 weken. dan knal ik alles er in een keer op

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 22 Jul 2007 05:19 pm

Geweldig..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 22 Jul 2007 05:45 pm

Bespeur ik daar enig sarcasme?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 02 Aug 2007 07:56 pm

Heb vandaag eindelijk mn woofers opgehaald. en ik moet zeggen, ze zijn mooier als ik had verwacht
Het gietwerk heeft dezelfde kleur als mn velgen
Morgen breng ik de tekeningen voor het houtwerk naar de zaagerij, want ik wil een perfect sluitend kistje hebben.

Er is alleen nog 1 dingetje onduidelijk, ik weet dat het voor klank niet veel uitmaakt of je een woofer met zn magneet omhoog monteerd of niet. maar in dit geval heb ik twee woofers met OVERSIZED conus (conclave) ze gaan te boek als 12" woofers maar het effectief oppervlak van de speaker is gewoon groter als de totaalomtrek van de 12" die ik liggen had. In hoeverre zou dit dat uitmaken bij montage op zijn kop?

"Bijna vakantie"

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arkie453
Geplaatst: 02 Aug 2007 08:32 pm

Volgens mij maakt montage op de kop wel iets uit voor de klank, heb eens gelezen dat het dan minder hard gaat door kleiner effectief oppervlak en ook anders gevormd en dat het daardoor ook wat anders klinkt.

Je bent er dus ondertussen wel uit hoe de kist moet gaan worden? Succes met de inbouw!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 02 Aug 2007 08:41 pm

arkie453 schreef:
Je bent er dus ondertussen wel uit hoe de kist moet gaan worden? Succes met de inbouw!

Ja ben er wel uit. MAAR! Als het een heel groot verschil is dan moet ik mijn ontwerp aanpassen om de kisten geschikt te maken voor gewone montage. i.v.m. het volume van de woofer en de inbouwdiepte

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 06 Aug 2007 11:32 am

Vandaag mijn ontwerp naar de houtzagerij gebracht. en de plankjes worden gezaagd! ben bezig geweest met de versterkers passen en ik kom nu tot de ontdekking dat het misschien moeilijker wordt dan verwacht i.v.m. ruimte Maar ik houd moed. het kan zijn dat het ontwerp radicaal om moet. maar ik maak me nog geen zorgen.

Grootste probleem zal het plaatsen van de ovaaltjes worden. want naast de kisten voor de subs en amps is er niet zo heel veel plaats meer. en mn ovaaltjes moeten wel in een kistje komen! en zo niet. dan moeten ze misschien plaats maken voor 16,5cm of zelfs 13cm coaxiaaltjes.

Wanneer ik dat helemaal niet zie zitten, gaat mn 4 kanaler eruit en ga ik met wat meer vermogen stereo naar voren. wordt het een 3ch install.
Zou mn compo 170Watt leuk vinden???

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 02:29 pm

Weinig nieuws maar dat wil niet zeggen dat ik stil gezeten heb. de 1e paar dagen van mijn vakantie zijn nuttig besteed en dankzij tommy (MonT) heb ik weer eens wat kiekjes kunnen maken van mijn 1e testfit! en mag wel zeggen dat het resultaat meer dan smaakvol is!Alleen erg diefstal gevoelig ben ik bang. dus zal wel mn ramen moeten gaan blinderen of een gordijntje ophangen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 09 Aug 2007 02:54 pm

dat heb je wel netjes gedaan smaug

ik had et anders gedaan maar et is jou koffertje he

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hoekske451
Geplaatst: 09 Aug 2007 03:39 pm

zo das wel netjes gedaan
khad zelf ok wel geprobeerd de hoedeplank te behoude da ze het nie zien van buite af

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 03:58 pm

Bedankt voor de reacties zo snel!

Hoe zou jij het doen dan kevin! Ben wel benieuwd hoe jou koffertje eruit komt te zien

Hoedeplank was niet echt een optie. dat ding ligt namelijk alleen maar te trillen, en de mdf hoedenplank die ik hier heb liggen die is VEEL te zwaar. nee ik heb bewust voor open gekozen. ook omdat je bass dan veel lekkerder de cabine inkomt.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mieke
Geplaatst: 09 Aug 2007 04:29 pm

Ziet er netjes uit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Aardvark_S16
Geplaatst: 09 Aug 2007 04:56 pm

Netjes hoor! Ben benieuwd hoe het klinkt.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 05:17 pm

Aardvark_S16 schreef: Netjes hoor! Ben benieuwd hoe het klinkt.

Anders ik wel! ben al 3 maanden soundless

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 09 Aug 2007 05:26 pm

SmauG schreef: Bedankt voor de reacties zo snel!

Hoe zou jij het doen dan kevin! Ben wel benieuwd hoe jou koffertje eruit komt te zien

Hoedeplank was niet echt een optie. dat ding ligt namelijk alleen maar te trillen, en de mdf hoedenplank die ik hier heb liggen die is VEEL te zwaar. nee ik heb bewust voor open gekozen. ook omdat je bass dan veel lekkerder de cabine inkomt.

ghe ghe ik had de woofers omgedraait
maar das een persoonlijke mening he ik hou van de "normale" kant van een blaffer

ik heb mijn koffer ook al omgegooit ( in me project staat een foto) en die klopt dus al niet meer hahahaaha
je komt naar p-day tog dan kun je et zien
heb me koffer nu zo , zodat ik plek genoeg heb voor de rest die er nog in moet

en een hoedeplank heb ik ook al niet meer
die trilt inderdaad veelste veel

ik ben Ckers benieuwt hoe et er bij jou uit ziet strak in de poly

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 05:47 pm

Deze woofers zijn, zoals je kunt zien. groter dan 12", oversized noemen ze dat Ook spelen ze in een hele kleine behuizing. 22L netto.
Ik heb gezocht naar de mogelijkheden om de woofer dus goedom te monteren. maar dit gaat niet lukken. je moet weten dat de woofers een doorsnede hebben van 351mm (Rand tot rand) en als ik ze tegen de achterbank zou zetten. waar laat ik dan mn versterkers ?

Keuzes keuzes keuzes. maar zonder twijfel zal dit zo ook prima spelen je weet heh kevin, ik ga niet puur voor de DB'tjes. t moet vooral goed en zuiver klinken.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 09 Aug 2007 06:13 pm

die problemen heb ik ook waar laat je et spul hahaha
ik heb nu gwoon de uitstraling ietsje minder gehouden puur voor geluidsbehoud (db's)

dat is nou ons verschil he wel leuk om et zo van 2 kanten te bekijken tog

maar als mijne een 3drs was had er geen 8terbank in gezete
plek zat voor nog meer meschien ooit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 06:17 pm

mja bij jou hadden er dan waarschijnlijk nog meer woofers in gezeten denk?

Deze 2 woofers zijn eigenlijk al overkill voor mijn doeleinden. maarrrrrr Zorgt voor meer gemak bij afstellen. kan de top namelijk afvlakken voor een mooi verloop in het sublaag. (In theorie)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 09 Aug 2007 06:22 pm

ja denk nog 4 haha dezelfde als nu

er staan er zoiezo nog 2 in me planning hahahaha maar das voor wat heel later is wel ff goed zo.

ik ga op pday wel ffkes luisteren bij je

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 09 Aug 2007 06:24 pm

dat moet wel lukken ja dan zal alles wel af zijn.

Heb overigens besloten om af te zien van het spuiten. ook de deurpanelen gaan anders. skyleder is de oplossing! en staat veel mooier bij mn interieur ook!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Aug 2007 04:28 pm

Skyhigh woei!
Zie hier het smeren en snuivenZoals je ziet zit er ontzetten veel werk vooraf aan... alles moet werkelijk afgeplakt zijn om ervoor te zorgen dat de kap niet kan hechten op het MDF.Eerst had ik een fleece doek. maar dat bleek tog niet zo handig. het rekte TE veel en scheurde bij de nietjes.

Blehhh

Vanavond of morgen proberen voorzichtig de kap eruit te halen. dan netjes met matjes strak trekken en de plooien wegwerken!!!

Als de kap eruit is om af te maken kan ik ook eindelijk beginnen met electrisch aansluiten van de install!!! Finaly.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 14 Aug 2007 05:19 pm

Zo dan, lecker bezig kvind t nog knap dat je nog netjes kan typen na t werke met die zooi

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Aug 2007 05:36 pm

Haha ja goed heh!!!En kijk eens aan! Met wat fantasie zie je de contouren van de 306 kofferbak er al in FF lekker uitharden en morgen weer plakken!!!!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Zero
Geplaatst: 14 Aug 2007 05:45 pm

Goed bezig gozer! Gaat er zeer strak uitzien al, ben benieuwd naar het eindresultaat als je subs erin zitten en je versterkers!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 14 Aug 2007 06:09 pm

ziet er leuk uit met plakband

gaat zeker goed komen dat zie je alweer

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 14 Aug 2007 07:19 pm

nice work

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 14 Aug 2007 07:40 pm

Bedankt jongens... Ben wel heel tevreden tot nu toe. maar DJEEZZ! wat duurt het allemaal lang.
Zal echt blij zijn als mn install weer draait.

En dan kondig is alvast gelijk de volgende wijziging aan.... Ik ga mn compo voor actief aansturen... oftewel. 4 kanalen versterkt naarvoren brengen en mn woofer en tweeter actief affilteren vanaf de headunit.
Het paneel gaat er tog weer een keer af als ik het bekleed, dan kan ik meteen mn aansluitingen veranderen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Aug 2007 10:50 am

Goed, na dik 4 dagen van vreselijk veel feesten (Want ja. ben tog weer hersteld vrijgezel ) ben ik maar weer verder gegaan. De vorige kap was tog niet geworden wat het was, dus ben ik veel delen los van elkaar gaan maken... kleine tip van mn vader wat nog succes blijkt te gaan hebben ook. vandaag de achterkant maken en nog een laagje matjes erop, dan is hij klaar voor de afwerking.Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jacks16
Geplaatst: 21 Aug 2007 03:04 pm

Kijk dat begint er op te lijken het begin lijkt al goed

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 21 Aug 2007 04:46 pm

netjes smaug

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 21 Aug 2007 04:57 pm

jaja het gaat de goede kant op!
De achterkant is ook klaar, maar mn materiaal is op. En bij de hornbach EN de gamma zijn de bussen hars uitverkocht
Morgen ga ik lekker naar artis. aapjes kijken, en dan moest ik daarna maar weer eens op zoek naar hars en harder, zodat ik kan beginnen met matjes plakken op het doek. iig is dit de definitieve vorm met zo min mogelijk plooien en lelijkheid

Ik ga mn best doen om alles voor 9sept af te hebben, want ik wil ten 1e weer sound in de auto. en ten 2e wil ik het showen met Pday.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 21 Aug 2007 05:03 pm

ow ow ow hoe zou dat toch komen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 24 Aug 2007 02:19 pm

Goed, nadat ik dus eindelijk weer hars hab... nergens in zaandam meer te krijgen 2 dagen lang. dus ik naar Amsterdam noord. heb ik weer wat vorderingen gemaakt. en dit is de status tot nu toe.Dit weekend staat in het teken van feest, zowel voor mij op mysteryland als voor mn moeder die besloten heeft haar verjaardag te vieren. dus veel klussen zit er nu niet meer in. alles moet de woonkamer uit en naar boven leuk weer.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SoundBlaster
Geplaatst: 24 Aug 2007 08:12 pm

SmauG schreef: Goed, nadat ik dus eindelijk weer hars hab... nergens in zaandam meer te krijgen 2 dagen lang...
Djeez... Heb je zoveel gebruikt dan?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 24 Aug 2007 10:17 pm

Mja in totaal wel ja de kap alleen zo'n 3 liter. en 2 bussen verkloot aan de vorige mal.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jacks16
Geplaatst: 25 Aug 2007 02:48 pm

Je koopt het toch niet bij een bouwmarkt of wel?

Je kunt veel beter een spuiter of zo opzoeken deze kunnen je het vaak leveren voor de helft van het geld en de bussen 2x zo groot.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 26 Aug 2007 05:15 pm

wel dus

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 27 Aug 2007 08:03 pm

Was even aan het bladeren op carstyling.net , kwam ik mn woofertjes tegen in een inbouw


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 28 Aug 2007 08:14 am

......jha...en


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 28 Aug 2007 09:48 am

dat vind ik mooi

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 28 Aug 2007 09:49 am........sjit nu moet je dus weer over nieuw beginnen hahahahahCitaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 28 Aug 2007 09:52 am

nooit meer

Als dit klaar is dan is het ook echt klaar met die flitsende inbouwtjes enzow..... duurt me allemaal veel te lang. tis leuk voor n keer, maar als je me vraagt of ik het nog eens zou doen, dan zeg ik tog nee

Enige wat ik misschien nog doe is mn deurpanelen opnieuw omdat ik actief ga spelen met mn compo, dus kan het filter weg. dan kan er weer een gewoon paneel in met alleen wat lichte aanpassingen.
Of ik laat deze bekleden.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fuchsia Freak
Geplaatst: 28 Aug 2007 10:01 am

indd haha

daarom heb ik voor bekleden en mdf gekozen.
poly werk vind ik afzien al dat schuren en hars etc.
vind et tftje in et dash weg werken met poly al ...kl*te werk
die gooi ik iedere keer al in de hoek om dat et schuren me de neus uitkomt hahaha
mdf werk vind ik leuk en krijg er geen genoeg van

wat ga je doen met de poly achterin spuiten of tog bekleden?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 28 Aug 2007 11:12 am

dekleden. want ik ben tog niet zo heel erg tevreden over het eerder gespoten werk. althans. de panelen. dus daar gaat nog wat aan veranderd worden.

Als ik ooit nog iets anders doe met mn install hou ik het ook lekker bij mdf.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 28 Aug 2007 04:41 pm

waarom bekleden jullie jullie poly das toch zonde van al je werk
en je ziet toch niet wat er achter de bekleding zit dus waar om niet een mdf frame en die bekleden???????

ik vind ut zonde van 3 maanden schuren en plamuren om het te bekleden

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 29 Aug 2007 10:51 am

Daar heb je ergens wel gelijk in. Maar tog vind ik het spuitwerk niet zo mooi als dat ik had gehoopt. het blijft natuurlijk hobby, en ik beschik niet over proffesionele spuitcabine en spullen. Bekleden in mijn geval zal mooier in lijn zijn met de rest van mn interieur.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 29 Aug 2007 09:22 pm

In ieder geval. Ik heb me vandaag helemaal scheel gesmeerd en geschuurd. maar de kap is bijna glad. mede door mijn niet gereedschap. de SLIJPTOL! welliswaar met schuurschijf. maar voor het grove werk is dit prima.

Heb ook meteen maar weer nieuwe plamuur gehaald want dat was natuurlijk weer op. dus morgen nog een paar dunne laagjes erop, en met wat mazzel kan ik vrijdag de kap naar de bekleder brengen. en dan ga ik EINDELIJK!!!!! beginnen met electrisch afmonteren. zodat jullie, maar vooral ik! kunnen genieten van het resultaat.

Op de achtergrond kun je zien dat de verterkers even gemonteerd zijn zodat het poly mooi sluitend gemaakt kan worden en ik ben eigenlijk nu al blij met hoe de kap uit de verf gekomen is.

Zit alleen nog met een klein dilemma, en hoop dat iemand daarbij kan steunen.

De gaten in de kisten t.b.v. woofermontage moeten exact overgenomen worden in de kap om te zorgen dat de kap ook echt op zn plek blijft zitten.
Hoe kan ik dan het beste te werk gaan??? aangezien ik er moeilijk bij kan van de achterkant.

Tips zijn gewenst

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasterOfSpeed408
Geplaatst: 29 Aug 2007 10:07 pm

Whow man jij hebt je weer flink uitgeleefd he
Goed bezig

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 30 Aug 2007 06:46 pm

Vandaag even op een heen en weertje naar alkmaar geweest naar een bedrijf waarvan ik het adres ik via de lokale meubelbekleder heb gekregen.

De kap kan worden afgemaakt en nog voor P-day worden bekleed! me so happy.

Het bedrijkf overigens zal jullie misschien bekend zijn. is Allstoff in alkmaar. bekend van Pimp-my-Ride Europa Dat wist ik vantevoren ook niet. maar toffe gasten daar!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jacks16
Geplaatst: 30 Aug 2007 08:11 pm

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en rust kan je redden snap niet als je nu al zo ver bent dat je het laat bekleden neem er nog een paar weekjes voor en je hebt hem strak zodat je hem kunt spuiten...
Zo had je ook wel Mdf kunnen gebruiken is veel gemakkelijker

Hoop dat ik je nog over kan halen als het echt niet meer lukt kun je altijd nog bekleden

[quote='SmauG']
Geplaatst: 30 Aug 2007 08:30 pm

Nee ik vind het spuitwerk echt niet mooi. en dat ik al zover ben. sja, ik heb nogsteeds vakantie. en elke vrije minuut die ik heb gaat op in schuren plamuren schuren plamuren. het is veel werk en ik ben elke dag wit. Maar ik werk had door. heb de kap bijna hoe hij helemaal zijn moet en in de loop v/d week