TopicStarter: Tutti-frutti
TopicDatum: Geplaatst: 08 Aug 2007 01:20 pm
Forum: Ophanging/remmen
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Ben al zo lang aan het kutten met m'n remmen. Het begon allemaal met kromme remschijven en een lekke rembekrachtiger.

Wat is er allemaal met de remmetjes gebeurt :

- Rembekrachtiger was lek (sis geluid, membraam verrot), deze is vorig jaar vervangen door 1 van de sloop. Hierbij is ook de remvloeistof vervangen.
- Achtertrommels zijn schoongemaakt.
- 1 remschijf had een slag en dus aardige trillingen bij remmen, deze vervangen door een set brembo's met nieuwe standaard blokjes (geen id welk merk)
- Standaard blokjes vervangen door ferodo 2000's , omdat ik de remkracht nog niet super vond.
- Nieuwe remschijven weer krom Brembo Maxx er nu onder samen met de ferodo 2000's.

Nu remt hij al een stuk beter dan eerst, maar nog niet zoals het moet met brembo maxx + ferodo 2000's. Ik moet mijn pedaal redelijk ver intrappen en wanneer ik voel dat hij gaat remmen kan ik het pedaal nog zeker wel 5cm indrukken. Moet dus ook redelijk veel kracht zetten. Iets wat ik bijvoorbeeld bij de golf 3 cabrio van mijn moeder echt niet hoeft. Deze remt ook beter, terwijl dat gewoon standaard schijfjes zijn en ook trommels achter.

Er is dus gewoon iets niet lekker met mijn remsysteem. Vandaag langs de garage geweest en de monteur vind het ook een vreemd probleem, maar denkt tch dat het de rembekrachtiger is die vorig jaar is vervangen
Volgende week ververst hij in ieder geval de vloeistof voor me, even kijken of dat gaat schelen.

Zelf zat ik nog te denken aan de achterremmen. Zou het kunnen zijn, dat die remmen stroef gaan, waardoor ik zo'n sponzig gevoel in mn rempedaal heb ? Als ik namelijk mijn handrem zelf al aardig aantrek (mja.. remmen doetie toch amper op de handrem) dan word het remmen met m'n pedaal al een stuk directer.

Het probleem van het sponzig remmen had ik al na het vervanging van de rembekrachtiger. Voor die tijd weet ik niet precies meer.

Misschien hebben jullie nog wat input ?
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 08 Aug 2007 01:53 pm

je systeem wel goed ontlucht?

je geeft ook aan dat als je de handrem iets omhoog trekt dat hij dan ook beter remt met de voetrem...

Werkt je automatische afstelling wel. Trommelremmen hebben deze in ieder geval. Dit is een staafje die van de linker naar de rechter remschoen loopt. Deze hoort zich automatisch af te stellen als je nieuwe remmen plaatst en een aantal malen op de rem hebt getrapt.

en wat misschien ok nog kan... Zijn de vervangen onderdelen allemaal gelijk aan wat erop zit. Er zijn nogal veel verschillende soorten remcilinders.

Succes iig

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 08 Aug 2007 02:07 pm

Het zou inderdaad in die automatische afstelling kunnen zitten. Bij de apk van vorig jaar bleek de rechter achter rem continu te remmen. Toen zijn deze schoongemaakt en waren de trommels opnieuw afgesteld met die draaischroefjes in de trommels.
Direct even checken bij verversen van remolie

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 08 Aug 2007 02:28 pm

Tutti-frutti409 schreef: Het zou inderdaad in die automatische afstelling kunnen zitten. Bij de apk van vorig jaar bleek de rechter achter rem continu te remmen. Toen zijn deze schoongemaakt en waren de trommels opnieuw afgesteld met die draaischroefjes in de trommels.
Direct even checken bij verversen van remolie

en dat pnieuw afstellen" moet in principe niet nodig zijn. zodra je de rem intrapt hoor je hem bij de trommels automatisch tikken. op dat moment stelt deze zich af. Maar misschien zit deze dus bij jou vast. Je gebruikt deze afstelling alleen als je je remtrommels eraf wilt halen. Je remvoering "vreet" als het ware in je trommel. bij verwijderen van je trommel hoor je dus die schroef terug te draaien(diameter remvoering wordt kleiner) zodat de voeringen niet in de trommels blijven hangen..met schade tot gevolg.

Mochten je trommels erg diep ingevreten zijn, dan zou ik deze ook vervangen als ik je was

Succes in ieder geval

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 08 Aug 2007 04:46 pm

appart. ik heb ook een beetje sponzige remmetjes. alleen niets met trommels of wat ook te maken. het suysteem is gisteren ontlucht (Voor) en er zijn nieuwe schijven en blokken op gegaan, moet allemaal nog een beetje ingeremt worden maar heb ooit (2 jaar terug) een veel hardere en directere vertraging ervaren.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 15 Aug 2007 01:07 pm

Net bij de garage geweest. En dit keer klopte mijn vermoeden, de achterremmen.

Aan de linker kant zat het klipje wat in het tantwieltje valt niet goed, en afstelling was ook brak. Met de handrem remde de ene kant eerder dan de andere kant.

Nadat dit juist is afgesteld remt hij als nooit te voren Pedaaltje maar 1-2 cm indrukken en hij begint al direct te remmen.

Dus mocht je ook sponzige remmetjes hebben, laat eerst even je trommels achter goed afstellen voordat je remvloeistof gaat vernieuwen.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft