TopicStarter: hasan1981
TopicDatum: Geplaatst: 22 Jun 2008 08:47 am
Forum: Techniek
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hasan1981
het is raar gister de hele dag kunnen rijden en vandaag kreeg ik mij auto niet gestart ik snap het ook niet ik heb wel contact accu is nog goed ik hoor niets meer als ik aan de sleutel draai ik zat te denken aan de startmotor maar kan iemand me daar aan helpen
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 22 Jun 2008 09:28 am

Kan idd je startmotor zijn. Controleer eens of dat dunne draadje op je startmotor relais er goed op zit. Een heel enkele keer wil dit draadje ook nog weleens afbreken/los raken. Kan ook zijn dat je startmotor vast zit. Kloppen met een hamer erop wil weleens helpen om hem weer los te krijgen (is meer tijdelijke oplossing want dan is ie wel bijna aan zn eind)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 22 Jun 2008 02:15 pm

jep lijkt er wel op wil je het zeker weten als kloppen niet werk ff vragen of iemand je ff optrekt (of als je moe wil worden duwen )

en dan koppeling laten opkomen in zen 2

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Christiaan
Geplaatst: 22 Jun 2008 05:47 pm

Een keer in zn versnelling zetten en paar keer op en neer bewegen wil ook wel eens helpen. (vraag me niet hoe het precies zit maar dan staat je startmotor op een dood punt ofzo)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 22 Jun 2008 06:13 pm

welkom trouwens

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kermit306TCI
Geplaatst: 22 Jun 2008 06:14 pm

Christiaan schreef: Een keer in zn versnelling zetten en paar keer op en neer bewegen wil ook wel eens helpen. (vraag me niet hoe het precies zit maar dan staat je startmotor op een dood punt ofzo)

Dat is de oplossing voor als je startmotor tandwiel in je starterkrans op je vliegwiel blijft hangen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Christiaan
Geplaatst: 22 Jun 2008 09:45 pm

Dan start ie toch ook niet hoor je alleen een zeer licht tikje..kan ook harder gaan maar dat verschilt nog wel eens

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Glenn
Geplaatst: 23 Jun 2008 02:10 pm

Kermit306TCI schreef: Kan idd je startmotor zijn. Controleer eens of dat dunne draadje op je startmotor relais er goed op zit. Een heel enkele keer wil dit draadje ook nog weleens afbreken/los raken. Kan ook zijn dat je startmotor vast zit. Kloppen met een hamer erop wil weleens helpen om hem weer los te krijgen (is meer tijdelijke oplossing want dan is ie wel bijna aan zn eind)

dat kan alleen als je bendix vast zit in je startmotor
als hij helemaal niks meer hoort dan draait z'n startmotor niet, dus idd draadjes bekijken of er iets los zit.
Mocht het wel zo zijn dat je startmotor vast zit kun je hem gewoon loshalen en van binnen schoonmaken en insmeren. Als het goed is werkt hij daarna weer prima. Het vastzitten komt door troep en stof, succes.

Glenn.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hasan1981
Geplaatst: 24 Jun 2008 12:31 am

jongens bedankt voor jullie informatie ik ga het proberen

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hasan1981
Geplaatst: 26 Jun 2008 12:12 am

het was toch startmotor en accu te gelijk gemaakt

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft