TopicStarter: sparky_m87
TopicDatum: Geplaatst: 29 Apr 2008 09:01 am
Forum: Techniek
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sparky_m87
Ik heb afgelopen zaterdag een 306 break gekocht uit 1998 welke mijn 205 vervangt.. Auto rijd echt super alleen moet ik nog een paar dingen fixen en er viel mij iets vreemds op... Er zit een H7 koplamp unit in en dimlicht werkt perfect. Alleen als ik groot licht aan zet dan gaan de dimlicht lampen uit dit hoort toch niet??

Als je H7 lampen hebt horen ze toch bij grootlicht alle twee te branden?? of vergis ik mij nou??

Als dit niet normaal is iemand een idee wat het is??

( het lampje van groot licht gaat ook niet branden maar denk dat dat er niks mee te maken heeft denk eerder dat er een lampje kapot is )
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tuning306
Geplaatst: 29 Apr 2008 12:57 pm

mijn vader heeft een break uit 2000 en daarin zit ook twee keer h7 (dimlicht+grootlicht)...deze branden allebei als grootlicht ingeschakeld wordt.

gr. stefan

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 29 Apr 2008 03:03 pm

Er is een verschil tussen grootlichten laten seinen (knipperen) of opgetrokken houden:
-bij het seinen (manueel de grootlichten inschakelen voor vb voetgangers over te laten) gaan zowel de grootlichten als de dimlichten branden.
-bij opgetrokken grootlichten (de hendel klikt dan en je kan hem vervolgens loslaten) zullen de dimlichten uitgaan, en enkel de grootlichten gaan branden. Dit is vanwege de te grote warmteontwikkeling.

Je kan dit trouwens ook aan de symbooltjes in u dashboard zien. Groen (dimlicht) en blauw (grootlicht) bij seinen, en enkel blauw indien opgetrokken.

Dit is alleszins zo bij m'n F2 van 2000.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sparky_m87
Geplaatst: 30 Apr 2008 09:52 pm

Thanks voor de duidelijke uitleg. Toch blijf ik het vreemd vinden mijn moeder heeft een 406 Sedan en mijn pa een break en mijn zus een 206 en die hebben ook net als mijn 306 H7 koplampen en bij hun gaan als ze groot licht op zetten zowel de H7 van dimlicht branden als van grootlicht. Heeft alleen de 306 serie last van de warmte?? of zit dat hem in het ontwerp waarvoor gekozen is bij de 306??

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sparky_m87
Geplaatst: 30 Apr 2008 10:43 pm

Hoe kan ik zien zien of ik momentele nog de originele peugeot koplampen heb. Heb de auto nog maar net maar de lampen zijn volgens mij later ingebouwd.

wat voor soort lampen hoort een break uit 1998 te hebben?? H7 of H4 helder glas of juist niet??

Wat er nu momenteel in zit is volgens mij deze:

https://www.winparts.nl/foto.php?ID=26669

alleen dan in het zilver. Kunnen deze wel dubbel H7 aan als groot licht of zijn dit de standaard lampen??

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 01 Mei 2008 10:40 pm

sparky_m87 schreef: Toch blijf ik het vreemd vinden mijn moeder heeft een 406 Sedan en mijn pa een break en mijn zus een 206 en die hebben ook net als mijn 306 H7 koplampen en bij hun gaan als ze groot licht op zetten zowel de H7 van dimlicht branden als van grootlicht.

In welke stand? Manueel (knipperen) of automatisch (opgetrokken)?
Je moet eens kijken naar de signalisatielampjes in je dashboard, wat die doen in beide gevallen, en of dit klopt met wat de lampen dan effectief doen?

Die heldere lampen zijn fase 3 (doorzichtig glas), dus pas vanaf 1999-2000. Jouw 306 is van 1998, dus dit zouden de fase 2 koplampen moeten zijn (mat glas). Wrs achteraf dus omgeschakeld.

Stoort het jouw dan dat je dimlichten uitvallen bij opgetrokken grootlichten?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door sparky_m87
Geplaatst: 02 Mei 2008 09:26 am

Heb gistere mijn auto eens naast een nieuwere 306 Break gezet (fase 3 met van die ronde mistlampjes voor) en ik had de zelfde koplamp units.. als die had... had het idee al dat mijn koplampen veranderd waren omdat die sierstrip onder de koplamp unit aan de linker kant iets los zit (iets verbogen)

Het signaal lampje van grootlicht doet het in het dashboard jammer genoeg niet dat moet ik nog repareren. Echter is het wel zo dat als ik grootlicht aan zet het lampje voor dimlicht uitgaat.

Ik erger me er wel een beetje aan moet ik eerlijk toegeven.. ik rij veel savonds en als ik groot licht aan zet dan heb ik haast geen licht meer voor de auto dan heb ik alleen nog licht +/- 10 meter daar voor het hele stuk waar normaal mijn dimlichten licht brengen word donker als ik grootlicht aan zet... zie minder met grootlicht dan met mijn dimlichten. Daarom denk ik ook dat met de huidige koplamp units ze dus alle twee zullen moeten branden omdat de reflectors bijn het grootlicht haast geen licht dicht bij geven

Heb even een foto gemaakt van mijn komplamp misschien helpt dat:


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dav-E
Geplaatst: 02 Mei 2008 04:32 pm

Idd jij hebt een fase 2 met de heldere fase 3 koplampen. Qua aansluiting zijn die identiek, dus het zal niets veranderen aan de werking of je nu f2 of f3 koplampen hebt.

En aangezien je dimlichtlampje uitgaat in je dashboard bij opgetrokken grootlicht, is de werking dus ook correct.
Anders moet je het grootlicht manueel optrekken, dan branden zowel de dimlichten als de grootlichten.

Ow ja, en nog 1 tip: laat je lampen is afstellen in de garage. Bij het plaatsen van nieuwe koplampunits of nieuwe lampjes, kan de hoogteregeling ontregeld worden. En dat vern**kt natuurlijk de lichtbundel.
Kost ampers iets, en sommige doen het zelfs gratis.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft