TopicStarter: Roy
TopicDatum: Geplaatst: 08 Mrt 2008 06:02 pm
Forum: Techniek
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roy
Ik heb gister een Green filter geplaatst met zo'n klein filtertje er bij.Na alles volgens de instructies te hebben aangesloten had ik deze stekker over.Ik kon deze nergens meer aansluiten omdat dat ding (weet de naam niet), niet meer onder de moterkap ligt.
Ik heb toen geprobeerd een stukje te rijden, na een tijdje kreeg ik een oranje lampje, gelukkig was ik bijna thuis. Rustig naar huis gereden en alles maar weer origineel aangesloten.
Waar dient deze stekker voor en wat doe ik verkeerd? Heeft iemand misschien een foto van zijn 1.6 met een Green filter er op?

Ik heb trouwens een 1.6 XS uit '95.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 08 Mrt 2008 06:18 pm

die meet je lucht

je kan een gat boren in een van je slangen van je green en die sensor daar indraaien dan zou het wel gewoon moeten werken .

p.s. orange lampje in motor zelf diagnose deze gaat dus aan als er een sensor of zo defect is waardoor hij niet alles meer kan controleren.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roy
Geplaatst: 08 Mrt 2008 07:08 pm

Kan dit ook de reden zijn dat het toerental bij stationair lopen schommelde tussen 1000 en 2000? Ook tijdens dat stukje rijden viel de moter uit en ging het rode lampje met uitroepteken/handrem branden. Tegelijk leek het of de rem er op ging toen de auto stil stond. Na contact uit en weer aan gedaan te hebben, kon ik 'm wel weer starten.
Heeft dit allemaal te maken met die sensor of moet ik ook ergens anders naar kijken?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 08 Mrt 2008 07:20 pm

toerental is 95 % zeker dat dat daar door kwam.

en dat ie uit valt ook.

maar op de rem

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roy
Geplaatst: 08 Mrt 2008 07:32 pm

Ik schrok op dat moment ff, weet het daarom niet zeker. Waarschijnlijk ben ik zelf meteen op de rem gaan staan. Morgen de boel er maar weer inbouwen, weet nu iig hoe het werkt. Bedankt iig

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stephan
Geplaatst: 08 Mrt 2008 08:02 pm

Ik heb de zelfde filter voor het zelfde blok.
Die sensor meet inderdaad de lucht temperatuur van de aangezogen lucht. Ik heb m er wel gewoon in zitten. maar ik heb ook zelf een aanzuig buis gemaakt, hier zitten alle aansluitingen voor me carter ontluchting ook op. Buis is van aluminium gemaakt en gepolijst. voor de sensor heb ik een rond stukje aluminium genomen er op vast gelast en draad in getapt.


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 08 Mrt 2008 08:12 pm

Ook hier een. Heb exact dezelfde green filter gehad, ook op een 1.6 (xs). Later heb ik er een allu buizenkit tussen gezet. En nog later heb ik het carterfiltertje vervangen door weer een gesloten systeem te maken met de luchtinlaat. Vond de dampen die voor het stoplicht via de interieurblower naar binnen kwamen niet zo lekker

Bij mij zat het als hieronder.
Die luchtmeet sensor zie je hier niet, maar zit aan de onderkant erin geplugd (3 gaten in totaal dus)! Kan me alleen niet meer herinneren dat ik een appart gat moest maken, maar zou goed kunnen.


Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roy
Geplaatst: 08 Mrt 2008 08:13 pm

Heb jij ook nog wat met dat kleine filtertje gedaan Stefan? Ik hoorde van Elco dat er wel eens wat olie uit kon druppelen waarna het erg kan stinken in je auto als je je ventilator aan hebt. Hij heeft me een verloopstukje gegeven en me uitgelegd hoe je dit kan voorkomen. Weet alleen niet meer hoe het zat.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Elco
Geplaatst: 09 Mrt 2008 01:22 pm

Roy schreef: Heb jij ook nog wat met dat kleine filtertje gedaan Stefan? Ik hoorde van Elco dat er wel eens wat olie uit kon druppelen waarna het erg kan stinken in je auto als je je ventilator aan hebt. Hij heeft me een verloopstukje gegeven en me uitgelegd hoe je dit kan voorkomen. Weet alleen niet meer hoe het zat.

Een gaatje in je Green adapterstuk boren en het verloopstukje op je carter onluchtingslang zetten en in het geboorde gaatje zetten van je Green adapterstuk.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Roy
Geplaatst: 09 Mrt 2008 02:55 pm

Betekent dat ik dat kleine filtertje helemaal niet nodig heb?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 09 Mrt 2008 03:34 pm

dat klopt ja. Maar ik vraag me af of het geen consequenties heeft, omdat het nu een open doorgang wordt zonder filter, terwijl er standaard wel een stalen zeefje tussen zit om het eea tegen te houden.

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft