TopicStarter: maarten1410
TopicDatum: Geplaatst: 28 Okt 2007 03:08 pm
Forum: Techniek
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Ik heb weer een leuke. Toen ik vrijdag naar me werk reed (Amersfoort - Amsterdam) ging na 40km het lampje motordiagnose branden. Toen ik de motor uitzette en weer aan, was het weg en het is sinsdien ook niet meer gaan branden TIJDENS het rijden.
Nu is het wel zo dat hij blijft branden als de sleutel in stand 2 staat, dus die voor het starten. Soms is dit samen met het lampje 'stop' en ze gaan beide weer uit als ik gestart heb. Ik weet dat hij altijd aangaat en daarna weer uit net als het lampje 'airbag' maar dat gebeurd nu dus niet...
Ik heb vrijdag ook met de dealer gebeld die zei dat het niet iets ergs kan zijn maar dat hij uitgelezen moet worden als het weer tijdens het rijden gaat branden.

Nu vraag ik me af, waar kan hij door blijven branden en zijn er mensen die dit al eens gehad hebben? Ik ga morgen toch even langs de dealer om hem uit te laten lezen want fijn voelt het niet
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 28 Okt 2007 03:12 pm

ff de ecu resetten. accupool loshalen voor een minuutje of wat en weer aanzetten. checken of het dan nog zo is. anders moet hij even aan de computer en dan worden de foutaanwijzingen van de afgelopen tijd gewist.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 28 Okt 2007 03:18 pm

Thnx, meteen even proberen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pug306cC
Geplaatst: 28 Okt 2007 04:01 pm

SmauG schreef: ff de ecu resetten. accupool loshalen voor een minuutje of wat en weer aanzetten. checken of het dan nog zo is. anders moet hij even aan de computer en dan worden de foutaanwijzingen van de afgelopen tijd gewist.


na dat je dat gedaan hebt moet je wel je contact op stand 2 zetten 20 sec .......anders reset ie niet goed

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tutti-frutti
Geplaatst: 28 Okt 2007 05:15 pm

Volgens mij staat bij mij het motor diagnose lampje _ALTIJD_ aan in stand 2. Als ik de motor start, is het weg. Maar ik kan dus concluderen dat er dan bij mij ook iets niet goed zit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 28 Okt 2007 05:55 pm

Tutti-frutti schreef: Volgens mij staat bij mij het motor diagnose lampje _ALTIJD_ aan in stand 2. Als ik de motor start, is het weg. Maar ik kan dus concluderen dat er dan bij mij ook iets niet goed zit
Dat zou dan kunnen ja.. Ik had em nog nooit aanzien staan. Behalve dan voor het starten maar hij ging dan wel uit. Volgens de dealer hoort hij ook uit te gaan..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SmauG
Geplaatst: 28 Okt 2007 06:17 pm

Erik306Cabrio schreef: SmauG schreef: ff de ecu resetten. accupool loshalen voor een minuutje of wat en weer aanzetten. checken of het dan nog zo is. anders moet hij even aan de computer en dan worden de foutaanwijzingen van de afgelopen tijd gewist.


na dat je dat gedaan hebt moet je wel je contact op stand 2 zetten 20 sec .......anders reset ie niet goed

oe dat wist ik nog niet danku

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Christiaan
Geplaatst: 28 Okt 2007 11:28 pm

Bij het op contact zetten horen alle lampjes te gaan branden ter controle dat ze het doen he..of heb ik dat nou verkeerd?
Is ook wel logisch he aangezien het wel makkelijk is om te weten of je stop lampjes ed wel werken!
Als de motor loopt horen ze allemaal uit te gaan, bij de een is dat al zowat voordat je hem start en bij de andere kan het enkele secondes duren..

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 29 Okt 2007 03:16 pm

Ze horen inderdaad uit te gaan en dat doen ze normaal ook maar nu blijft die motordiagnose dus branden. Ik ga nu ook twijfelen of het niet altijd al zo was maar als de dealer al zegt dat ze uit horen te gaan ga ik er vanuit dat dat ook zo moet zijn..

Ik heb vanmorgen de accu eraf gehad voor 10 minuten en daarna ook 20 seconden laten staan in stand 2. Zonder resultaat. Het lampje blijft nog branden voor het starten. Zijn er nog meer suggesties? Anders laat ik hem deze week toch maar uitlezen.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Geplaatst: 29 Okt 2007 04:09 pm

Had dat lampje niet te maken met de lambdasonde??

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 29 Okt 2007 05:16 pm

dat is normaal hoor pas na het starten gaat ie uit

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 29 Okt 2007 07:05 pm

Goed, heb er het boekje nog maar eens op nageslagen en hij hoort aan te staan voor het starten. Wat mij betreft mag het topic dus gesloten worden.

Toch bedankt!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door BigY
Geplaatst: 30 Okt 2007 10:57 am

Thomas schreef: Had dat lampje niet te maken met de lambdasonde??

Nee hoor...kan alles namelijk zijn..maar je lambda reageert er ook op ja

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maarten1410
Geplaatst: 31 Okt 2007 01:18 am

Lampje reageert op 20 verschillende sensoren: Oliedruk, ontsteking, enz enz. Lambosonde valt er inderdaad ook onder.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door peugeotfreak
Geplaatst: 31 Okt 2007 09:33 pm

lampje van diagnose gaat uit nadat de motor gestart is als ie gaat branden tijdens het rijden dan draait je moert op een nood prog. dus met vermindert vermogen, wat het probleem kan enkel uitgelezen worden maar let wel op, als je dit hebt en je komt bij je dealer aan moet je de moter laten draaien, want nadat je de moter uitschakelt reset de computer zich automatisch en wist die dus alle foutmeldingen

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft