TopicStarter: nicolai
TopicDatum: Geplaatst: 26 Sep 2007 01:42 pm
Forum: Techniek
Beginpost:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Hey allemaal,

Ik heb een probleem. Al 3 maanden heb ik een gloedje nieuwe DTM Uitlaat (dubbele) van White Hooker, maar krijg hem er niet onder. Ik heb al een buis met een bocht gekocht voor 46 euries, een adapterstuk en een (universele) beugel. althans dat d8 ik. Nu zit mijn adapterstuk al aan de gebogen buis en moet dus mijn uitaat aan de adapter koppelen en de gebogen buis aan de bestaande uitlaatbuis koppelen. Het enige probleem wat ik heb is de ophanging cq de bevestiging van het geheel onder de auto. De "universele" beugel die ik ervoor heb gehaald is dus niet universeel en kan ik dus niet gebruiken.

Volgens mij is de enige oplossing alles vastlassen aan de auto enzo maar ik kan niemand vinden die dat wil doen of ik moet er 250 euro voor betalen in de garage als ze het uberhaubt doen. Dat is het volgende probleem. Al 3 maanden rijd ik zonder einddemper omdat praktisch geen garage er de tijd voor wil nemen of dat ze het te druk hebben.

Toch wil ik mijn uitlaat er nu onderhand onder hebben liggen iov in de kofferbak.

De originele beugel past ook niet.

KAN IEMAND MIJ HELPEN OF TIPS GEVEN????

Alvast bedankt.
Greetz Nicolai
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sephiroth
Geplaatst: 26 Sep 2007 01:55 pm

Geen garage die daar de tijd voor wil nemen??? Nou kan je er zo meerdere geven die daar wel de tijd voor neemt hoor.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 26 Sep 2007 01:56 pm

Plaats ff foto's van wat je precies heb etc.
Dan is het wat makkelijker om te helpen
bij die uni dempers moet je, of de ophanging vn de originele demper afslijpen en lassen of zo n universeel ding kopen. maar als je deze hebt moet je vaak ook nog een systeem maken met pinnen oid .

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:11 pm

Ik zal vanavond als ik thuis ben even wat foto's maken. Weet iemand hoe duur het ongeveer is om alles te laten lassen en te monteren? zo ook iemand in de buurt van eindhoven die dat soort klussen niet te min vindt? garagebedrijven willen daar blijkbaar de tijd niet voor nemen. misschien wel als het een BMW of mercedes zou zijn geweest volgens mij. Dat probleem heb ik al vaker gehad.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:14 pm

heb r eigenlijk nog niet vaker van gehoort, dat een auto bedrijf een auto weigerd omdat ze de klus te min vinden... Zodra die lui geld kunne verdienen maken ze ruimte hoor

Je kunt ook een metaal-bewerkings-bedrijf oid proberen in de buurt, zulke lui lassen dat vaak wel ff voor je tussendoor voor een kratje bier ofzo

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:24 pmDit is de uitlaat.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:33 pm

Ja ik vind het ook vreemd, maar ja zo was het ook met mijn motor, een rotklus die ze niet zo graag doen bij een oude auto. Als het nu een Dure bak was wordt het al interessanter he. iig wel voor de 'zwarte" monteur. maar anyway heb al 4 garagebedrijven gebeld waarvan er 3 meteen zeggen dat ze voor dat soort klussen geen tijd hebben. de enige die me wil eventueel wel wil helpen is de peugeot garage zelf maar dan zou ik ongeveer 250 euro kwijt zijn. dat is wel erg overdreven vind ik als ik alle spullen zelf al aanlever.

iemand al meer nieuws?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MonT
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:34 pm

Hey ik heb dezelfde pijp als jij hebt. komt een monstergeil geluid uit
Vraag Glenn of Sebriing maar

Wat ik heb gedaan is een tussenstuk aan de middendemper en de White Hooker gelast. Fluitje van een cent. Althans, ik heb het laten doen door een vriend van me en het werkt perfekt. Geen lekje niks en zoals ik al zei een zeeeeeer gaaf geluidje
Dus geen beugels, dat heeft geen zin. Die blijven niet lekker zitten en het zit niet helemaal dicht dan. Dus ff laten lassen door idd bijv. een lasser of bij een monteur.

Gr. Thomas

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:42 pm

heb je daar toevallig een foto van? of nog meer mensen met diezelfde uitlaat en foto's cq beschrijvingen. als laatste misschien ook nog mensen die adresjes weten in Eindhoven/omgeving?

Alvast bedankt

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 26 Sep 2007 02:52 pm

MonT schreef:
Dus geen beugels, dat heeft geen zin.

Op de ophang beugels na lijkt me tg?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door seBASS
Geplaatst: 26 Sep 2007 03:22 pm

ja hij heeft idd een aardig geluidje

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MonT
Geplaatst: 26 Sep 2007 03:51 pm

JP2006 schreef: MonT schreef:
Dus geen beugels, dat heeft geen zin.

Op de ophang beugels na lijkt me tg?

true.. true

Mja.. die zitten bij mij er zo amateuristisch op maar 't werkt wel!
Ik zal vanavond misschien als het droog blijft een fototje schieten.

En na mijn weten hebben geen andere deze uitlaat

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door red-hazard
Geplaatst: 26 Sep 2007 04:37 pm

wij kunnen op het werk gewoon lassen,dus als je zegt wat je precies wilt hebben (+ afmetingen) dan kan ik altijd nog kijken of ik iets voor je kan regelen)

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 27 Sep 2007 07:40 am

Alvast allemaal bedankt voor jullie reacties. Het gaat in principe niet zozeer om wat ik nog moet hebben maar hoe ik alles vast moet zetten. Ik heb de volgende spullen:

1 de einddemper (zie foto )
2 De adapter om de einddemperdiameter naar 48mm te brengen zodat ik deze ( einddemper + adapterstuk ) aan de gebogen ( 15 graden ) RVS uitlaatbocht van 48mm kan vastzetten. Deze uitlaatbocht moet dan nog aan mijn eigen uitlaatbuis ( stuk na de middendemper tot aan de einddemper ) maar dan zonder dat taps toe lopende hulpstukje om de origenele uitlaat met zon sluitring vast te zetten, dat had iemand er al afgeslepen.
3 universele beugel die niet universeel is gebleken
4 de originele beugel heb ik van de oude uitlaat afgeslepen maar deze past niet.

Alles moet aan elkaar worden vastgelast en dan aan de onderkant worden vastgelast denk ik. Maar ja dan komen we weer op het vorige probleem waar ik nu al 3 maanden tegen aan hik.

Anyone who can help me?

Thnx

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 27 Sep 2007 07:46 am

als je een mof hebt van 48 naar 48mm, kan je de 'gebogen' buis + je uni demper gewoon aanelkaar zetten met 2 klemmen (uitlaat - mof + 1 klem - middendemperpijp + 2e klem).

De ophanging van je oude uitlaat zou je zo moeten buigen oid zodat hij wel gaat passen dan ff op je demper laten lassen en dan hangt ie

Ff om uit te leggen wat ik bedoel


Dus zo kan je het doen, en dan de ophanging van je oude demper laten lassen aan je nieuwe demper Dan hoef je slechts 1 ding te lassen.

Wanneer je echter zeker wilt weten dat je niet lekt, zou ik dat mofje er tussen laten lassen. Je hebt wat dat betreft als voordeel dat je middendemper gewoon recht is ipv met zo n verhoginkje aan het eind snappie?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 27 Sep 2007 09:32 am

Ja zo had ik het ook bedacht. Ik heb het reservewiel er al uit gegooid dus heb dadelijk genoeg plaats. De gebogen uitlaatbuis moet ik inkorten anders steken die 2 pijpen van de einddemper uit de achterbumper. Denk niet dat meneer agent dat zo leuk vindt. Als dat gedaan is probeer ik de uitlaat er zo op te zetten met de bestaande beugel en kijken of alles goed is naar behoren en dan aftekenen. Dan nog iemand vinden die kan en wil lassen en eronderknallen die uitlaat.

Dat lassen kan nog wel voor flinke vertraging zorgen aangezien ik niemand weet in de buurt die dat kan en of wil maar ja.

Als iemand nog wat kan toevoegen en of corrigeren hoor ik dat graag

Alvast bedankt allemaal....

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 01 Okt 2007 07:46 pm

al vorderingen gemaakt of?

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 01 Okt 2007 07:54 pm

Nee nog steeds niet, ik heb al wel de uitlaatbocht korter gemaakt maar moet nog testen of hij zo wel is toegestaan. Eerst staken namelijk de 2 buizen achter de auto uit
wel gaaf hahaha maar ja mister cop zal dat niet zo grappig vinden. Maar goed hij is al een stuk korter maar krijg niemand gevonden die wil lassen. Door mijn werktijden krijg ik nooit de kans om naar een bedrijf te gaan en het kost ook ongeveer 250 euro bij de garage hebben ze gezegd. Daar ga ik het natuurlijk niet voor doen aangezien ik al heb gezorgd dat alles kant en klaar is en alleen maar aan elkaar en onder de auto gelast hoeft te worden. Dan koop ik liever een lasapparaat en doe het zelf. Ik zit nu alleen krap bij kas omdat ik een nieuwe motor erin heb moeten laten leggen...

Still need any help...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 01 Okt 2007 07:56 pm

als je nou in de buurt woonde kon ik ht vast voor je regelen, majah, emmen - eindhove

Maar komt vast goed joh gewoon ff een bedrijfje zoeken die beunt

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 01 Okt 2007 08:00 pm

Ik zla eens gaan kijken of ik het niet goedkoop kan regelen bij Remco's carshop hier in de straat Daar heb ik hem ook gehaald en daar hadden ze wel een adresje maar ja die heeft weinig tijd...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door red-hazard
Geplaatst: 02 Okt 2007 03:52 pm

vraag het anders eens aan SAIKO aan het kanaal,hier heb ik mijn skirts er ook onder laten ploffen en nog meer laten tunen

en de hoofdprijs vragen ze niet,immers niet bij mij

SAIKO carstyling
Breitnerstraat 11
5613 LA
Eindhoven

tel: 040 2117179

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 06 Okt 2007 03:13 pm

Hey allemaal en voornamelijk Red Hazzard voor de tips. Ik heb hem er vandaag voor 80euries onder laten leggen bij SAIKA CARTUNING. Leuk en betrouwbaar bedrijf en spotgoedkoop. ik heb er naar gebeld, kon meteen komen zonder een afspraak te moeten maken en ze hebben hem er meteen vakkundig onder geplaatst.

Meteen even flink uitgetest en ben zeer tevreden.....starting tuning virus.... Ik zal deze week fotos maken en plaatsen in dit forum...

Nogmaals idereen bedankt.

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MonT
Geplaatst: 06 Okt 2007 07:59 pm

Ja ik ben ook wel benieuwd hoe jouw white hooker erop staat ;D

Ik heb van de mijne wel fotos gemaakt, alleen te lui geweest om ze te uppen...

Dik geluidje eruit denk?! Die van mij klinkt nog heftiger omdat volgens mij me Kat geleegd is D:

Ciao1 biertjkroegenierenbier tijd!

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nicolai
Geplaatst: 08 Okt 2007 10:52 am

Hey allemaal,

Vandaag op de snelweg pas echt het geluidje gehoord van mijn uitlaat. Bij de 140 a 150 kan ik mijn autoradio niet meer verstaan Dus wordt het volgende project waarschijnlijk een nieuwe geluidsinstallatie wil toch wat van mijn mp3tjes kunnen genieten he heb mijn JVC radio niet voor niets gekocht.....

Als ik mijn fotocamera kan vinden maak ik foto's en zal ze uploaden...

Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JP2006
Geplaatst: 08 Okt 2007 11:02 am

en natuurlijk ff een filmpje eh

Bron: Team306tuning
Dit bericht is automatisch overgenomen zodat de informatie van Team306Tuning forum behouden blijft