Hallo bezoeker! Het lijkt erop dat je nog geen lid bent van ons forum, registreer nu voor volledige toegang. Gratis!
+ Plaats een reactie
Resultaten 1 t/m 1 van 1

Onderwerp: Welkom op het forum. Lees deze gebruikerstips door!

 1. Naar Boven | #1
  oud-moderator

  Status
  Offline
  Registratie
  Oct 2009
  Laatst Online
  20-02-12 om 16:29
  Leeftijd
  37
  Berichten
  1.552
  Topics
  55
  Auto
  Peugeot

  Man Gebruiker komt uit: - Topic: Welkom op het forum. Lees deze gebruikerstips door!

  Geld inzamelen voor Joey zijn rolstoelbus
  Als je je registreert zul je vanzelf als n van de eerste subforums hier terecht komen. Dit bericht is een korte handleiding met wat tips over het gebruik van het forum.

  Je eerste bericht
  Zorg voor een duidelijk onderwerp, die aangeeft wat de inhoud van je bericht is. Type de tekst wat je wilt posten en druk op Ok.

  Nieuw Bericht of Nieuw Antwoord
  Regelmatig komt het voor dat een reactie op een bestaand topic gepost wordt als compleet nieuw bericht. Voordat het gepost wordt kun je dit zelf al tackelen. Op het moment dat je op de knop "OK" hebt gedrukt en je een foutmelding krijgt dat je een onderwerp moet plaatsen, weet je dat een nieuw bericht in plaats van een nieuw antwoord hebt verstuurd.
  Heel simpel: selecteer de complete tekst. Druk op de rechtermuisknop "Kopieren". Ga met de BACK-knop terug naar het onderwerp waar je op wilde reageren. Druk op Nieuw Antwoord, en in het tekstscherm rechtermuisknop "Plakken".
  Mocht je per ongeluk toch een antwoord (reply) als nieuw bericht hebben geplaatst, stuur n van de moderators een PB (Persoonlijk Bericht) om jouw bericht te verplaaten.

  Ik ben iets vergeten in mijn bericht te zetten terwijl ik al op OK gedrukt heb
  Dit kan altijd gebeuren. Geen man overboord want je kunt je net geplaatste bericht altijd nog aanpassen. Het is dus niet nodig je vergeten zinnetje als Nieuw Antwoord onder je zojuist geposte bericht te plaatsen!
  Druk op de knop "Wijzig", en je krijgt je tekstveld terug.
  tip: Zo kun je je onderwerp ook aanpassen als jij de topicstarter bent. Klik daarvoor bij het eerste bericht op "Wijzig" en pas je onderwerp aan. Dit kun je doen als het onderwerpveld niet meer de lading van het bericht en alle antwoorden dekt.

  PB of Nieuw Antwoord?
  Hou er rekening mee dat veel berichten die naar n of twee personen gericht zijn -en niemand anders dus iets aan heeft- beter via PB kunnen worden doorgegeven. Ook dit zal de leesbaarheid van dit forum verbeteren.
  Vermijd dus berichten als "Ik heb je een PB gestuurd" of "PB terug". Ontvangers van een PB krijgen hier namelijk gewoon een e-mailbericht van, dit ook nog eens extra plaatsen op het forum is nergens voor nodig en zorgt niet voor een betere leesbaarheid van de diverse onderwerpen.

  Hoe plaats ik foto's?
  Dit is een vraag die vaak voorkomt. Het is gemakkelijk, maar je moet wel even weten hoe dit moet.

  Tussen het onderwerpveld en het tekstinvulbericht zie je optie's die je kan aanpassen in je bericht. Zo kun je de tekst dik, cursief of onderstreept maken. Er zitten dus veel opties in die ook in een tekstverwerker als Word zitten.
  Je ziet echter ook een geel logo met bergen en een zonnetje als een-na-laatste symbool. Als je hierop klikt komt in het bericht tweemaal de letters img staan, tussen haakjes [ img] .. [/img ]. Zorg dat je de link naar jouw foto tussen die haakjes zet. Dus:
  [ img] https://adfgkljg/ssdf.jpg [ /img].
  Hoe krijg je de link naar jouw foto? Gebruik gratis persoonlijke fotopagina's als Flickr.com of Picasa. Je kan ook imageshack.com en andere uploadpagina's zonder registreren gebruiken. Zo komen je foto's op het internet te staan en kun je ze delen met anderen, waaronder dit forum.
  Vaak staat de invoeglink al naast het plaatje. Is dit niet het geval druk dan op de foto die je op het forum wil plaatsen op de rechtermuisknop --> Eigenschappen. Het scherm wat opent staat: "Adres (URL)". Klik drie keer snel achter elkaar op dit https://...--- adres. Dan rechtermuisknop --> kopiren en in dit forum -tussen de twee afscheidingstekens IMG- klik je op "Plakken".

  Ik kan niet op Nieuw Antwoord drukken
  Sommige topics worden 'op slot' gezet. Dit is bijvoorbeeld bij korte vragen zonder discussie's die beantwoord zijn, of verkooptopics waarvan de aangeboden producten verkocht zijn.
  Om een verkooptopic niet onnodig te vervuilen met nietszeggende reacties kan de topicstarter een moderator verzoeken dit onderwerp op slot te zetten. Genteresseerden kunnen dan via PB reageren.

  Mijn geplaatste bericht zie ik niet meer
  Dit is mogelijk. Moderators en beheerders kunnen berichten verplaatsen, wijzigen en aanpassen. Mocht je bericht in het verkeerde subforum staan, zal die verplaatst zijn.
  Heb je niet conform de huisregels gepost (kwetsend, racistisch, seksistisch enz.) dan zal het bericht verwijderd zijn.
  Ook als de topicstarter een moderator benaderd dat er ongewenste antwoorden in zijn topic staan, zullen wij tot verwijderen overgaan.
  Dit zijn natuurlijk maatregelen die weinig worden toegepast. Als je de huisregels volgt zul je hier ook nooit iets van merken. Bij onwenselijk gedrag zul je door een moderator op de hoogte worden gebracht waarbij een waarschuwing zal volgen.

  Dit alles wordt gedaan om de leesbaarheid EN de sfeer van het forum in goede banen te leiden.
  Bij herhaaldelijk gedrag kan de beheerder overgaan tot een (tijdelijke) ban (verwijdering van het forum).  Heb je toch nog vragen, opmerkingen of zijn er onduidelijkheden over berichten op het forum, of hoe het forum werkt? Waar mogelijk stel je vraag via PB (of @mail, te vinden door op de naam te clicken) bij n van de moderators van het forum

  Laatst gewijzigd door Jeroen; 28-02-12 om 22:23.


 

Gelijkaardige Onderwerpen

 1. Welkom 5000ste lid
  Door Jeroen in forum De koffietafel
  Reacties: 13
  Laatste bericht: 25-02-12, 21:49

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
vBulletin Skin by: ForumThemes.com
Aangedreven door vBulletin®
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Alle Rechten Voorbehouden.